Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Nova televizijska sezona javnog servisa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 10. 2014.

Izvor: Politika

Nova televizijska sezona javnog servisa

Zajedno sa procesom digitalizacije, medijski javni servis Srbije u narednim sedmicama predstaviće i programske novitete u predstojećoj televizijskoj sezoni, pre svega kulturnoobrazovnog, zabavnog i informativnog profila.

Uskoro počinje emitovanje dugo očekivanog „Nedeljnog popodneva” iz studija 4 na Sajmu, na istom mestu gde je ispisana istorija RTS-a i gde se nekada ova emisija emitovalo decenijama.

Svoje najmlađe gledaoce, ali i one starije koji vole da gledaju kvalitetan dečji program, očekuje „Mali dnevnik”. Ova nova televizijska forma, emitovaće se svakog radnog dana, u terminu od 19.15 na Prvom programu RTS-a.

„Mali dnevnik” biće jedinstven format koji će svu svoju pažnju usmeriti na edukaciju dece, kroz zabavan i dinamičan pristup. Dečji program RTSa nastavlja sa emitovanjem emisija „Plava ptica” i „Kukuriku šou”, a u pripremi je i serija „Plaško Hrabrović” („Plašite li se mraka”), kao i „Večni sjaj detinjstva”.

Od serija domaće produkcije, očekuje nas emitovanje nove sezone TV serije „Jagodići”, a odmah nakon toga i „Branio sam Mladu Bosnu”, tragikomedija u tri epizode „Atomski zdesna”, prvi ciklus od 12 epizoda serije „Bićemo prvaci sveta”, kao i miniserija „Enklava”.

Gledaoce očekuje i premijera TV filmova „Talog” i „Bez stepenika”.

Četvrtkom, od 22.30, na Prvom programu RTS-a, emitovaće se serijal „Čitanje slika”, nastao prema istoimenoj knjizi akademika Ljubomira Simovića. Izabrano je 13 eseja o našim poznatim slikarima i vajarima, a prvi predstavlja Milana Tucovića. Nove strane serije su već na programu, poput svetski popularnih „Vikinga”, 14. sezone serije „Mesto zločina”, kao i „Rat podzemlja”.

Ritam pop i rok muzike čuće se u novoj muzičkoj emisiji RTS-a „Tri boje zvuka”, koju će voditi Bojan Perić.

„Sviraj ono naše” nastaviće i ove sezone da promoviše pravu narodnu muziku, a audicije za novu, četvrtu sezonu emisije „Šljivik” su u toku.

Sezona bogata sportskim događajima se nastavlja, pa ćemo na programima RTSa moći da pratimo sve preostale teniske turnire iz Masters serije, kao i završni turnir najboljih tenisera u 2014. godini. Prenosi Lige šampiona su u toku, kao i Lige Evrope, u kojoj RTS prenosi i sve utakmice vicešampiona Srbije FK Partizan, kao i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2016. u Francuskoj.

U toku je i Svetsko prvenstvo u košarci za žene u Turskoj, kao i Svetsko prvenstvo u odbojci za žene u Italiji. Na programu je još i Evropsko prvenstvo u rukometu za žene koje se u decembru igra u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Medijski javni servis prenosiće i domaća prvenstva u košarci, odbojci, rukometu i vaterpolu, a sve informacije o sportskim događajima gledaoci mogu da pogledaju na kraju svakog radnog dana nakon „Kulturnog dnevnika”, u emisiji „Sportski dnevnik”.

Školski program pripremio je niz premijernih emisija i serija: među kojima su: „Sutra sam ja”, „Provetravanje”, „Ja, mi i drugi”, „Životna raskrsnica”, „Matematika u srcu”, miniserija „Naš Stevan Mokranjac”, kao i „Zanimanje - dete”. Jedan od najvećih projekata RTS-a ove godine koji se realizuje sa Ministarstvom odbrane, a uz podršku Ministarstva kulture, dokumentarno igrani film „Srbija u Velikom ratu“, premijeru će imati u decembru.

Gledaoce od 16. oktobra, u redovnom terminu, četvrtkom u 21, očekuje i sedma sezone emisije „Da. Možda. Ne” Olivere Kovačević, a uskoro i „Upitnik” Olivere Jovićević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi