Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mrvice za lokalne medije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 09. 2014.

Izvor: Politika

Mrvice za lokalne medije

Treća „tranša“ raspodele novca namenjenog finansiranju lokalnih medija u Kraljevu isplaćena je pre nekoliko dana. Prema odluci Gradskog veća, ovog puta je podeljeno 2,6 miliona dinara, pa su Radio-televizija Kraljevo i „Ibarske novosti“ dobile 870.000 dinara, TV Melos 660.000, Kraljevačka televizija 600.000, Miks televizija 290.000, za Radio 996 isplaćeno je 80.000, za Radio M i Radio Bum po 60.000 dinara.

Ove godine je medijima ukupno uplaćeno 8 miliona i 570.000 dinara, što je nešto više od polovine planirane sume, koja prema budžetskom aktu za 2014. godinu iznosi 15 miliona dinara.

Iako će do kraja ove godine biti još jedna isplata, planiranih 0,4 odsto gradskog budžeta projektovanog na 3,6 milijardi dinara neće biti u potpunosti realizovano. Naime, prema izveštaju Odeljenja za finansije Gradske uprave, do polovine ove godine priliv u budžetsku kasu je znatno opao, pa je u pomenutom periodu taj plan ostvaren 41 odsto, što bi na godišnjem nivou, ako se taj trend nastavi, značilo ostvarenje budžeta 80 odsto.

Zbog toga će uslediti rebalans, a to znači manje novca za mnoge korisnike, pa moguće umanjenje može pogoditi i medije, koji su ionako skromno finansirani. Nisu, naravno, zadovoljni ni vlasnici ni novinari lokalnih i regionalnih televizija, radija i novina, kao ni vlasnici nekoliko portala, tj. elektronskog izdanja novina koji nisu dobili ni dinar.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi