Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čume: Objaviću koga sam sve plaćao
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 09. 2014.

Izvor: Informer

Čume: Objaviću koga sam sve plaćao

Ljubiša Buha Čume, svedok saradnik i bivši vođa mafijaškog „surčinskog klana“, preti političarima, biznismenima i urednicima medija da će, ako mu ne pomognu i ne spreče pisanje Informera o njemu, objaviti koga je sve plaćao!

Kako saznajemo, Buha je od brojnih funkcionera i svojih medijskih saradnika tražio da mu „hitno vrate uslugu“ i zapretio da će, ako dođe do konačnog obračuna, za sobom povući sve saučesnike.

Zapretio glavonjama

Izvor Informera blizak Buhi ističe da je Čume jako nervozan zbog „razvlačenja“ njegovog imena po novinama. Pozvao je sve „glavonje“ koje poznaje, a koji su od njega godinama uzimali pare, i ozbiljno im zapretio da će njihova imena mesecima puniti naslovne stranice ako odmah ne zaustave Informer. I iako svi oni tvrde da nemaju nikakav uticaj na vaš list, Čumeta to ne zanima! On traži da mu odmah vrate uslugu kako znaju i umeju! prenosi jedan od naših sagovornika. Na pitanje koga to sve Čume ima u vrhu politike i medija, on kaže: Pazite, Buha je decenijama obavljao sumnjive poslove tako što je punio džepove svim viđenijim ljudima. Njegov spisak je verovatno najduži u Beogradu, a većina ljudi sa tog spiska sad se prave ludi, što Čumeta jako nervira... Ljubiša Buha Čume, kog smo pozvali da prokomentariš e naša saznanja, samo nam je, kao i obično, spustio slušalicu. Na drugoj strani, kriminolog Zlatko Nikolić ocenjuje da su svi Buhini pokušaji uticaja na medije i politič are deo njegove prljave igre. Čume je kao dete koje je uhvaćeno u krađi, pa na sve načine pokušava da se opere. On ili jeste bolesnik i zasluž uje tu penziju ili nije, pa će s njim biti debelo sankcionisani i svi oni koji su mu pomagali napominje Nikolić.

Neka progovori!

Politički analitičar Dušan Janjić smatra da su Buhine pretnje političarima posledica njegove panične nervoze. Čume se sada oseća poslovno i lično ugroženim. Za sve nas bilo bi odlično da progovori i da konačno saznamo ko sve od političara i novinara radi za prljavi keš zaključuje Janjić. E

Moj ugao

Dobrivoje Radovanović, kriminolog

Ovo najbolje opisuje ona stara izreka: ko s đavolom tikve sadi, o glavu mu se obijaju. Novinari moraju da rade svoj posao i nema te osobe koja može u tome da ih zaustavi.

Vulin: Otkriti sve kriminalce u državi!

Ministar rada Aleksandar Vulin za Informer tvrdi da Čumetove pretnje upravo pokazuju u kakvom stanju straha funkcionišu i država i mediji. Podsetiću vas da je Buha ranije pričao kako u Vladi sede pripadnici „zemunskog klana“. I dalje insistiram da čujem ko su ti članovi, ako ih uopšte ima, a ako ih nema, da se ispita kako bilo ko može na takav način da govori o članovima Vlade. Ako se tako ophodi prema Vladi Srbije, šta tek može da uradi jednom novinaru koji samo radi svoj posao kaže Vulin, dodajući da, i pored urgiranja da se prekine pisanje o Čumetovoj penziji, njegovo ministarstvo planira da ceo slučaj istera do kraja. Poslali smo zahtev Ministarstvu zdravlja da se proveri da li je Buha dobio invalidsku penziju u skladu sa zakonom. Sve što bude proizašlo iz toga biće saopšteno javnosti.

Da se ja pitam

Borislav Miljanović, komunikolog

Ne znam koliko Buha ima moći da utiče na političare i medije, ali je svakako posao Informera da otkriva sve sumnjive radnje koje se dovode u vezu s njim.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi