Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čume najtačnija merna jedinica srpske propasti
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 09. 2014.

Autor: Dragan J. Vučičević Izvor: Informer

Čume najtačnija merna jedinica srpske propasti

Kada je svojevremeno postojala sumnja da je lider PUPS Milan Krkobabić lažni invalidski penzioner, o tome su danima brujali bezmalo svi mediji.

Iako u tom slučaju nije bilo skoro nikakvih dokaza, na Krku juniora preventivno su sa svih strana skočili i novinari, i političari i silni NVO aktivisti.

Kada je, međutim, Informer prošle nedelje otkrio da Ljubiša Buha Čume od 1993. godine prima invalidsku penziju, svi mediji su zaćutali!

Kao po komandi, skoro niko nije preneo ni vest sa konferencije ministra Vulina, koji je najavio reviziju Čumetove penzije. Zašto i kako? Ne znam. Ne umem to racionalno da objasnim, a ne bih da se bavim teorijama zavere. Ono što pouzdano znam jeste da je ovo, kako god je okrenuli, velika priča. Prvo, ako Čume nije težak psihijatrijski bolesnik, ako je samo vešto isfolirao ili masno podmitio doktore, ako on više od dve decenije nezakonito prima invalidninu, pa onda ga valjda treba tužiti i vratiti pare u budžet?!

I treba, valjda, istražiti i ko mu je u tom kriminalu pomogao, odnosno ko to nije radio svoj posao, pa je omogućio da jedan od najbogatijih ljudi u Srbiji nesmetano primi čak 256 penzija?!

I, konačno, ovaj slučaj mora da bude samo povod za široku istragu „lažnih penzija“. Ili je, može biti, bolje da, zarad viših interesa, ćutimo? Drugo, ako je dijagnoza „paranoidna psihoza“ tačna, pa zar ne bi trebalo istražiti kako je moguće da država za to zvanično ne zna?! Odnosno, kako to da je klinički lud čovek svedok saradnik u jednom od najznačajnijih procesa u borbi protiv mafije?!

Da ne bude zabune, Čume nije ključni svedok na suđenju za ubistvo Đinđića i nema nikakve opasnosti od padanja te presude.

Treće, jako bi važno bilo utvrditi kako to da su se u „odbrani Čumeta“ ujedinili i šifrovani mediji, i građanski aktivisti, i evropejski istraživački žurnalisti?! Kako to da oni, svi do jednog, zameraju Informeru što otkriva privatne, poverljive informacije o Buhi, a namerno odbijaju da priznaju postojanje sasvim jasnog javnog interesa u ovom slučaju?! Kakva je to, dakle, veza? Šta je to što je, kao retko kada, ujedinilo bezmalo sve medije u Srbiji, političare i samozvane borce za ljudska prava? Čega se to svi oni plaše? Kakva je to Čume bomba, pa niko ne sme ni da joj priđe? Opet kažem, ne znam. Ne umem da objasnim. Ali, posle svega sam potpuno siguran da je Čume najtačnija merna jedinica srpske propasti. Što pre je razmerimo, to bolje.

Kakva je to tajna veza?

Zašto svi ćute? Šta je to što je ujedinilo bezmalo sve medije u Srbiji, političare i samozvane borce za ljudska prava? Čega se to svi oni plaše? Kakva je to Čume bomba?!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi