Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Čume drži u šaci i medije i stranke
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 09. 2014.

Izvor: Informer

Čume drži u šaci i medije i stranke

Ljubiša Buha Čume, zaštićeni svedok i bivši šef mafijaškog „surčinskog klana“, u šaci drži mnoge političare i skoro sve medije u Srbiji!

 

Možda ova konstatacija deluje preterano, ali kako drugačije objasniti činjenicu da o krajnje sumnjivoj invalidskoj penziji koju ovaj mafijašpokajnik prima već 21 godinu ne piše niko osim Informera i ne govori nijedan političar osim Aleksandra Vulina?!

„Opasni ljudi“

Da stvar bude još čudnija, urednike Informera tokom vikenda zvalo je nekoliko funkcionera SPS, DS, NDS i LDP i svi su, verovali ili ne, pokušali da nas ubede da zaustavimo dalje pisanje o slučaju „Čume“. Zašto ga dirate?! Pa nije on najveći problem? Kakav je da je, taj Čume je za državu učinio više od Lj nekih političara?! Bez njega nikad ne bismo pohvatali Đinđićeve ubice! Pa zar sad Legija treba da izađe na slobodu?! ubeđivao nas je ugledni član DS.

Na našu konstataciju da Čume nema skoro nikakve veze sa presudom za ubistvo Đinđića (pogledajte „Moj ugao“) i da je on svedočio o drugim zločinima „zemunaca“, ali ne i o samom atentatu, naš sagovornik, inače visoki funkcioner bivše vlasti, rekao nam je da „nismo ni svesni za koga radimo prljavi posao“ (!?!): Vas zloupotrebljavaju mnogo opasni ljudi. Oni hoće da sruše Čumeta da bi preko njega srušili i državu! To je prljav posao i vi niste ni svesni za koga radite! Sasvim je indikativno da su sa gotovo identičnim tekstom naše urednike u subotu i nedelju „spopadali“ i poznati funkcioneri SPS i LDP. Upamtite šta ću vam reći, Čume je jedan od najpoštenijih ljudi u srpskom biznisu. On nikada nikoga nije prevario i uvek je održao reč ubeđivao nas je ugledni dačićevac. Kada smo ga upitali kako to zna i da li to znači da je i on poslovao sa Čumetom, samo je zaćutao i prekinuo vezu. Zvanično, niko iz ovih stranaka nije juče hteo da komentariše naša saznanja, dok nam na pozive nije odgovarao ni Buha.

Utvrditi ko je kriv

Na drugoj strani, bivši šef policije Marko Nicović tvrdi da Buha "odavno u državi ima svoje ljude". On je sigurno s mnogima pravio dilove i kombinacije, pa su mu dužni i zato ga sad i brane. Verovatno se plaše šta bi Buha, ako se oseti ugroženim, mogao da ispriča. Eto kakva nam je država bila i koliko je političarima Čume hodajuća bomba ističe Nicović.

Mihajlović: Srušićemo Buhinu bolnicu

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović najavila je juče da će nelegalna bolnica Ljubiše Buhe Čumeta u Surčinu biti srušena možda već ovog meseca. Grad je doneo rešenje da se odbija legalizacija. Sad se čeka žalba, pa konačno rešenje istakla je Mihajlovićeva.  

Šta smo sve otkrili

- Od 1993. godine Ljubiša Buha Čume je invalidski penzioner

- Do danas je primio 256 penzija, a poslednji ček je dobio na 16.743 dinara

- U penziju je u 29. godini otišao sa dijagnozom paranoidne psihoze

- Sa istom dijagnozom početkom osamdesetih godina otpušten je iz JNA

- Čume je osnivao firme i učestvovao u privatizaciji iako je zvanično invalid

- Ministarstvo rada pokrenulo je istragu legalnosti rešenja o Čumetovoj penziji  

Moj ugao

Nata Mesarović, bivša predsednica VSS

Ljubiša Buha se izjasnio da o ubistvu Đinđića ne zna ništa, a prvi put sam iz Informera čula da on ima dijagnozu. Advokati odbrane mogu da traže reviziju postupka, ali o tome ne mogu unapred...  

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

01.09.

2014.

Apel anonymous [neregistrovani] u 19:23

Apel novinarima

Molim sve novinare, da shvate kolika je njihova odgovornost u ovim vremenima kada je reč jedino što nam je ostalo. Ne mogu da verujem da čovek poput Čumeta, neobrqzovan, neotesan, prost, a izgleda i lud, jedinim sredstvom koje ima neku vrednost- novcem, uspeva da pridobije sve medije i da svi ćute o tome kako je jedan psihopata sa takvom dijagnozom vedrio i oblačio političkom i poslovnom scenom Srbije. Nije sada predmet samo da li je on dobio lažnu invalidsku penziju, jer on je tu dijagnozu imao i osamdesetih u vojsci, predmet je šta su bajni intelektualci pričali sa ovakvom jednom osobom

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi