Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Resavske zvezde
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 08. 2014.

Autor: Ivana Vujanov Izvor: Dnevnik

Resavske zvezde

Iako nam leto nije ni pružilo priliku da se zaželimo jeseni, došlo je vreme da se, makar kalendarski, razgovara o jesenjoj sezoni na domaćim komercijalnim televizijama.

 Kad kažemo „domaćim", mislimo na dve najveće i najvažnije TV Pink i TV Prvu, koje uz RTS po gledanosti daleko odmiču od ostalih, potvrđujući tako davnašnje nalaze komisije Evropske unije da su Srbiji potrebne jedna nacionalna državna i dve komercijalne televizije i tačka.

I dok RTS trenutno dreši kesu zbog Radoša Bajića i njegovih vizionarskorežiserskih ambicija, Pink i Prva nastavljaju stari, ljuti rat, ovoga puta sve karte bacajući na talenat šou programe. Kao što smo davno najavili, opšte zasićenje gledanjem u tuđe ključaonice, od milja nazvano rijaliti program, moralo je da iznudi drugu vrstu zabave.

Tu za sada lepo uskaču talenat programi, koji spajaju muziku i igru, napetost takmičenja i varijetetske momente, sa daškom rijaliti priče u pozadini, ali i sa drugim kulturološkim nivoom od pijančenja u nekoj kamerama pokrivenoj kući. Sve su naznake da je odzvonilo „Velikom bratu", „Farmi" i sličnim socijalnim eksperimentima. Barem za sada. Jer, ne bi čudilo da neki rijaliti ipak vaskrsne, naročito kad se vidi koliko je popularna britanska verzija „Velikog brata". Kako se čuje u medijskim treš kuloarima, farma u Lisovićima je spremna, krave pomužene, seno pokupljeno, Garoviks dobio kost još samo da Željko prelomi i pošalje neku treš ekipu da zaliva cveće i pere gaće na potoku u HD rezoluciji.

U međuvremenu, u Srbiji, TV Prva nastavlja sa šou programom „Tvoje lice zvuči poznato", koji se pokazao kao prilično zanimljiv za domaću publiku.

Uz „Zvezde Granda" Prva očekuje skok gledanosti u septembru, a naročito u zimskim mesecima.

Što se programa „Tvoje lice zvuči poznato" tiče, spisak voditelja i učesnika za sada se drži u tajnosti, što je idealan način da se privuče pažnja jer svi, posle Željka Šašića i Sneki, sad nagađaju koga je Prva rešila da izvadi iz naftalina i uvali mu mikrofon u ruke.

S druge strane, Pink ima ozbiljnih problema da povrati gledapište, koje se sad već lepo naviklo da na ovom kanalu traži samo turskoindijski serijski melos. Biće prilično teško i podmladiti gledalište, neophodno zbog privlačenja oglašivača.

Teškoće se već naziru, naročito ako vam je jedini odgovor na manjak talenat šou programa geštetner verzija „Zvezda Granda". Uz kopiranu ideju odlično ide revitalizovani voditelj. Tako će novu emisiju „Pinkove zvezde" voditi Milan Kalinić, a „Pinkove zvezdice", šou program u kome će šta znaju pokazati deca do 15 godina Marijana Mićić, buduća urbana srpska tetka Maja.

Ni Pink ne želi da otkrije ko će sedeti u žiriju, ali nam je poznato da će, kao i do sada, sve lepo prepisati od Granda. Zlobnici kažu da će, poput mostarskog mosta, „Pinkove zvezde" biti pravije „Zvezde Granda" od originala. Mada, i original je prepisan od „Idola", ali ko se sad toga seća, davno beše. E, Resavo, vodo 'ladna... 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi