Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Šuletov komšija napao novinare
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

26. 08. 2014.

Izvor: Informer

Šuletov komšija napao novinare

Foto-reporter Informera Darko Cvetanović brutalno je napadnut juče dok je obavljao svoju dužnost! Cvetanovića je pesnicom u grudi udario zasad nepoznati muškarac koji se predstavio kao vlasnik zgrade u koju se nedavno uselio Dragan Šutanovac. Naš kolega napadnut je dok je spolja snimao novu stambenu zgradu na Vračaru u Beogradu u kojoj je stan kupio bivši ministar odbrane!

 

Mučki udarac

Novinarska ekipa Informera otišla je u Skerlićevu ulicu kako bi proverila informaciju da se Šutanovac preselio prošlog vikenda.

U trenutku kada je Darko Cvetanović pokušao da snimi prezime na interfonu ispred ulaza pritrčao mu je visoki nabildovani čovek star izmeđ u 35 i 40 godina, nasrnuo na njega i uz psovke i uvrede mu rekao da skloni aparat. Kada je fotograf to odbio, uz obrazloženje da je novinar i da samo radi svoj posao, siledžija ga je snažno pesnicom udario u grudi i zatim utrčao u ulaz zgrade!

Na mesto incidenta ubrzo je stigla policija i izvršila uviđaj, a ministar Nebojša Stefanović osudio je ovaj napad i obećao brzo pronalaženje napadača.

U Srbiji niko nema pravo da fizički ugrožava predstavnike medija. Najoštrije osuđujem svaki fizički napad na novinare i njihove kolege. Policija čini sve da ovaj slučaj rasvetli u potpunosti. Niko nema pravo da napada novinare zbog nečega što mu se ne sviđa poručio je Stefanović.

Napad su osudila i novinarska udruženja.

Potpredsednik NUNS Dragan Janjić poručuje da niko nema pravo da se fizički obračunava s novinarima. Niko ne sme da sprečava novinare da rade svoj posao, koji bi naravno to trebalo da rade u skladu sa zakonom. Novinari, inače, imaju puno pravo da traže nadoknadu štete zbog ovakvih nemilih događaja naglašava Janjić, dok se s njim slaže i predsednica UNS Ljiljana Smajlović.

Niko nema pravo da tuče novinare i primenjuje silu, pa ni nezadovoljni stanari. Naravno, postoji pravo na privatnost, ali čak i da ga novinari prekrše, fizičko obračunavanje je potpuno neprihvatljivo, podvlači Smajlovićeva.

Ovim povodom UNS se oglasio i zvaničnim saopštenjem u kojem podseća „da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora“.

Nisam obavešten

Dragan Šutanovac, na drugoj strani, kaže da se protivi svakom obliku nasilnič kog ponašanja, ali tvrdi da nije znao za incident. Budite uvereni da u moje ime niko nikoga nije tukao. Ne znam ko je taj čovek! Ponavljam, mrzim nasilje i osuđujem ga u svakom slučaju, kratko nam je rekao Šutanovac.

Reakcije

Zoran Babić, SNS

Ne čudi da neko ko ima nečistu savest postavlja ispred zgrade ljude iz kriminalnog miljea, ali u Srbiji se takve stvari više ne smeju ponavljati. Državni organi moraju da ispitaju ovaj slučaj.

Borislav Stefanović, DS

Osuđujem svako nasrtanje na novinare. Potpuno sam siguran da Dragan Šutanovac nema nikakve veze s ovim incidentom i da će ga i sam osuditi.

Ivica Dačić, SPS

Niko ne sme da napada novinare, a svako ko to učini mora da odgovara. Ubeđen sam da će policija u najkraćem roku pronaći napadača i privesti ga pravdi.

Vučićević: Nađite bilmeza i kaznite ga!

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević zahvalio se juče kolegama iz novinarskih udruženja i policiji na „brzoj reakciji“ i podršci. Napad na našeg kolegu je napad na sve novinare u Srbiji. Taj koji je juče Darka mučki udario pesnicom u grudi sutra, ako ne bude kažnjen, može nekom drugom da puca u glavu. Imam samo jednu poruku za policiju i državu: Nađite tog bilmeza i kaznite ga! - rekao je Vučićević.

Šutanovac: Nemam ništa s tim

Budite uvereni da u moje ime niko nikoga nije tukao. Ne znam ko je taj čovek!

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi