Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Smenjeni direktor i vlasnicima brani ulaz
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

25. 08. 2014.

Autor: Slobodan Jerković Izvor: Blic

Smenjeni direktor i vlasnicima brani ulaz

Novopostavljena direktorica somborske RTV “Spektar” Jelena Barac ni nakon intervencije policije nije uspela da preuzme upravljanje lokalnom TV stanicom.

Bivši direktor Goran Medić ne želi da preda ključeve studija i obavi primopredaju dužnosti.

“Ovo je čista piraterija i nije Mediću prvi put. Veliki je dužnik, a protiv njega ima devet krivičnih prijava. Uostalom, godinama je nelegalno emitovao program Radija BB, a tu piratsku stanicu morala je da zatvara policija tvrdi direktorica Barac. Nakon što je, uz odobrenje i u prisustvu Aleksandra Rajića, zakonitog zastupnika zakupodavca, provalila u deo zgrade u Ulici Mite Popovića, čiji je RTV “Spektar” zakupac, iz prostorija ju je izbacio glavni i odgovorni urednik Blagoje Car, koji se tamo zaključao. Rešenje APR meni ništa ne znači, a u prostorije za koje sam odgovoran svom poslodavcu može da se uđe samo sa sudskim nalogom ili uz asistenciju policije. Niko nema pravo da na silu provaljuje objasnio je Car, izbacujući novu direktoricu, koja je uzaludno mahala rešenjem o postavljenju. Jelena Barac je po odluci većinskog vlasnika postavljena još 1. avgusta, a “Spektar” je obustavio emitovanje programa do 15. avgusta. Zaposleni su otišli na godišnji odmor i zaključali prostorije. Pošto ni posle tog datuma nije počelo emitovanje, a ja nisam mogla da uđem u studio kako bih preuzela dužnost, u dogovoru sa zakonskim vlasnikom, zastupnikom zakupodavca i policijom provalila sam da bih zaštitila imovinu firme - objašnjava direktorica Barac.

Medić ne osporava pravo na preuzimanje TV stanice i tvrdi da je spreman na dogovor.

„Predaću televiziju novoj direktorici kako zakon nalaže, a svoja prava ću potražiti na sudu, jer sam prevaren. Krajem 2012. gospodin Bogdan Maglić mi je ponudio da otkupim 51 posto kapitala od porodice Bakić i isplatio sam deo dogovorene sume.“

Nakon smrti Zorice Bakić, spor je nastao između njenih naslednika i Maglića, a sada se sve nepotrebno lomi na meni, tvrdi Medić. Primopredaja, iako je bila dogovorena, nije izvršena ni tokom jučerašnjeg dana

 

Maglić ima 95 odsto

Ne mogu da uđem u posed onoga što je 95 odsto u mom vlasništvu, jer je nekadašnji vlasnik nelegalnog “BB radija“ uzurpirao sada i moju televiziju kaže dr Bogdan Maglić, koji je vlasnik “Spektra”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi