Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Trišić piše iz zatvora?!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 07. 2014.

Autor: N. Ginić Izvor: Informer

Trišić piše iz zatvora?!

Tihomir Trišić, vlasnik i glavni urednik nedeljnika „Akter“ koji je 11. jula uhapšen zbog milionske pljačke pančevačke „Azotare“, objavio je 18. jula u svojim novinama kolumnu u kojoj žestoko napada vlast i premijera Vučića!

 

U Specijalnom sudu tvrde da Trišiću nisu odobrili da objavljuje tekstove niti su dobili ikakav zahtev za to, što znači da je on i u pritvorskoj ćeliji prekršio zakon!

Švercovanje teksta

Trišić u svojoj kolumni optužuje predsednika Vlade Aleksandra Vučića da „sa svojim alavim kumovima uništava državu“ i objašnjava da je „poslednjih dana pričao s raznim ljudima o situaciji u Srbiji“. On, međutim, ne navodi kako je uspeo da iz pritvora obavi tolike razgovore... Pokušavajući da doznamo na koji način je iz zatvorske ćelije poslao tekst, pozvali smo Specijalni sud, u kom tvrde da mu nisu odobrili nikakvu prepisku. Pritvorenik se može dopisivati s licima van zatvora samo pod nadzorom sudije za prethodni postupak. Nama od strane Okružnog zatvora u Beogradu nije dostavljen nikakav zahtev niti prepiska Tihomira Trišića ističe portparol Specijalnog suda Dušica Ristić. U nedeljniku „Akter“ nisu želeli da komentarišu kako je njihov urednik uspeo da pošalje kolumnu iz pritvora. Ne znamo s kim biste mogli da pričate. Zaista ne znamo. Stvarno ne možemo, trenutno, ništa... naveli su u tom magazinu i uz brzo „doviđenja“ spustili slušalicu. Na drugoj strani, kriminolog Zlatko Nikolić ocenjuje da sudija mora pokrenuti disciplinski postupak protiv Trišića zbog „švercovanja“ teksta iz pritvora. Taj tekst je očigledno prošvercovan iz zatvora. To se ne može označiti kao propust suda i zatvora, već mora da odgovara vlasnik „Aktera“ zbog kršenja propisa. On je pod ingerencijom sudije koji je dužan da mu propiše adekvatnu kaznu navodi Nikolić. '

Strašno za Srbiju

Glavni urednik E-novina Petar Luković naglašava da je „nedopustivo da uhapšenik slobodno piše tekstove kao da je na slobodi.“ Ovo je ilustracija stanja u pravosuđu kojim još rukovode kadrovi Snežane Malović. Sve ovo govori da postoji pravosudna mafija. Jedino je tako mogućno objasniti ono što je nepoznato u bilo kojoj zemlji, dakle optuženi iz zatvora piše, preti i kritikuje vlast koja ga je uhapsila. Pa to je više nego strašno, zaključuje Luković. Podsetimo, Trišić je 11. jula uhapšen s vlasnikom „Zekstre“ Draganom Đurićem i biznismenom Milanom Divljakom zbog sumnje da je opljačkao 81,5 miliona dinara iz pančevačke „Azotare“. Kako je već objavljeno, najmanje 25 miliona dinara od te „kombinacije“ prebačeno je na račun jednih dnevnih novina, a Tužilaštvo je tek nakon pisanja Informera započelo istragu protiv Trišića.

Željko Cvijanović, „Novi standard“

 Ne iznenađuje me to. Još 2008. smo konačno urušili svoje institucije. A kad te institucije nisu u svom okviru, već postaju poprište političke borbe, onda nije čudo da se iz pritvora izdaju saopštenja i poruke.

Evo šta Trišić piše iz pritvora:

- Premijer ima alave kumove, a oni, uz Bebu, Caneta i Mila, čine kičmu današnjeg establišmenta

- Poslednjih dana pričam sa raznim ljudima, svi se manje-više pitaju šta se ovo dešava u Srbiji

- Propadamo i kao pojedinci i kao privreda i kao država. To su činjenice

- Ko je kriv za ovakvo stanje? Pa u najvećoj meri, razume se, Aleksandar Vučić

- Premijer je Srbiju učinio prćijom režima Mila Đukanovića

Komentari (1)

ostavi komentar
sub

13.12.

2014.

Luka [neregistrovani] u 19:28

E, moji klozetoidi...

Da su malo pametniji bili bi glupi. To je stara kolumna, objavljena u print izdanju PRE odlaska u zatvor. Samo je na onlajn izdanju, posto postoje i drugi ljudi u Akteru sem Trisica, postavljena tada...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi