Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Slika žene u medijima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 06. 2014.

Autor: K. R. Izvor: Danas

Slika žene u medijima

Međunarodna konferencija „Slika žena u medijima - uticaj medija na sistem vrednosti koji opredeljuje ulogu žena u društvu“, koju organizuje udruženje Klub prvih žena, biće održana danas u hotelu Hyatt.

U vremenu u kojem tabloidizacija obavija naše društvo, udruženje Klub prvih žena ima nameru da doprinese u rešavanju dela ovog problema, visokog stepena stereotipa u medijima o ulozi žene u društvu, navodi se u saopštenju. Prvi korak je ova konferencija, na kojoj će učestvovati žene koje se bave različitim delatnostima iz mnogih oblasti, predstavnici državnih institucija, medija, diplomatskog kora, nevladinog sektora, univerziteta, privrede i brojnih domaćih i gostiju iz inostranstva.

Program se sastoji iz četiri panela (Tabloidizacija žena - Stereotipi i seksizam; Medijska pozicija uspešnih žena u nauci i politici; Iskustva iz Evrope i sveta; Žene iz biznisa u ogledalu medija).

Udruženje Klub prvih žena osnovano je novembra 2010. godine sa ciljem da afirmiše ženski liderski potencijal i osnaži inicijativu u poslovnom osamostaljivanju žena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi