Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ambasadori SAD i EU došli na noge fantomskoj blogerki
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 06. 2014.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Ambasadori SAD i EU došli na noge fantomskoj blogerki

Ambasadori SAD i EU Majkl Kirbi i Majkl Devenport, kao i predstavnica OEBS Deniz Jazidži okupili su se na skupu o navodnoj cenzuri u srpskim medijima na poziv anonimne blogerke Tatjane Vehovec i još nepoznatije NVO „Liber“!

Iznenađenje

Da je reč o fantomskoj organizaciji govori i podatak da rukovodstvo Doma omladine bukvalno nije imalo pojma o kakvom je skupu reč sve dok se uvažena ekipa nije pojavila u njihovim prostorijama.

- Do sada smo sarađivali sa mnogim nevladinim organizacijama, a za taj „Liber“ smo prvi put čuli. Ti ljudi su sve dogovorili sa „Američkim kutkom“, koji je naš partner i koji takođe može da organizuje događaje. Niko nam nije ni pomenuo da će u debati učestvovati ambasadori već samo neki blogeri i novinari - kaže naš izvor iz Doma omladine, uz opasku da su zaposleni bili šokirani kad su na ulazu videli Devenporta i Kirbija.

Predsednica „Libera“ Tatjana Vehovec, međutim, tvrdi da u organizaciji debate nije bilo zavere.

- Jednostavno, mi smo ih pozvali i oni su se pojavili - kaže Vehovec i dodaje da Devenport i Kirbi nisu odgovarali na pitanja novinara jer su stigli kasnije nego što je dogovoreno(!?!).

Na pitanje zašto na skup nisu pozvani predstavnici Vlade Srbije i medija optuženih za cenzuru, Vehovec je odgovorila:

- Nismo se bavili cenzurom medija već su nam u fokusu bili blogeri i civilno društvo koje koristi blogove i društvene mreže. Svi iz Vlade su pozvani, a vladajuća partija je u više navrata tagovana na Tviteru s pozivom na panel, koji je bio otvoren za svakoga?!

Pitajte premijera

Sasvim je zanimljivo da Majkl Devenport ni juče nije želeo da odgovori na pitanje ko to cenzuriše medije u Srbiji i ko vodi kampanju protiv premijera Aleksandra Vučića i njegove porodice.

- Morate da se obratite premijeru - rekao je Devenport.

Mrkić: Ne treba da nam drže lekcije

Bivši šef diplomatije Ivan Mrkić upozorava na to da posao ambasadora nije da drži lekcije državi u kojoj je akreditovan, već da radi na jačanju odnosa.

- Svaki istup koji iritira javnost apsolutno ne pomaže da ambasador odradi posao zbog kog je postavljen - napominje Mrkić.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi