Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ubistvo Bubamarom!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2014.

Autor: Branislav Jelić Izvor: E-novine

Ratko Dmitrović ugroženiji od Aide Ćorović

Ubistvo Bubamarom!

Neradni ponedeljak popodne, zvoni mobilni, prijatelji zovu i pitaju - Zašto ti i Luković hoćete da ubijete urednika Novosti Krigera Dmitrovića, i to na Drugi dan dana državnosti? Molim, šta, kako - pitam ja njih u jednom dahu, kao da me zaista zabole i za tog nesrećnika i za gnusnu laž. Eno ti na sajtu Večernjih.

I zbilja, imam tamo šta i da vidim, cela redakcija (sudim po inicijalima V.N.) se usrala od straha za dragog i voljenog vođu Krigera već u nadnaslovu “Zastrašujuće”, iz čega je u paničnom afektu nastao naslov iz crne hronike - “E-novine pozvale na ubistvo Ratka Dmitrovića”!

“Beogradski portal E-novine (glavni urednik Petar Luković, direktor Branislav Jelić) pozvao je danas na fizičku likvidaciju generalnog direktora i glavnog urednika Kompanije Novosti, Ratka Dmitrovića. Povod je Dmitrovićev komentar ‘Dah crnog gavrana’ objavljen u štampanom izdanju Novosti, u subotu 15. februara a koji, inače, nema nikakve veze s E-novinama.”

Prekidam čitanje znajući  da je Luković nervozan zbog dvonedeljnog gripa,  nadam se, ne toliko da bi se upustio u etičko čišćenje patriotskih džepova. Čovek zgranut, kaže, nemam pojma o čemu se radi, te ga upućujem na njihov sajt, nastavljajući sa čitanjem optužnice za ubistvo s predumišljajem na svirep i osobito podmukao način.

“Deo tog teksta E-novine su prenele, uz redakcijsku opasku a u komentarima čitalaca prvi po redu je potpisan sa ‘Coccinelle’ i glasi: ‘Đubre jedno odvratno i beskrupulozno. Pa, metak i ćao. Prevencije radi. Pre nego što Srbi počnu pokazivati to što su naučili. Fuj, gade’. ”, sa olakšanjem shvatam da je u pitanju neki komentator hrabar na tastaturi, otvaram prozor administrativnog sajta i brišem taj neprilični komentar, sve šaljući sms moderatoru da banuje čoveka koji poziva na ubistvo. Neka je i Kriger Dmitrović, ipak nije u redu.

Međutim, Kriger ne bi bio u “Otpisanima” da u toj verbalnoj tlapnji nije dokučio tajanstvene masonske kanale iz Crne trave u vidu elektronskih zaverenika koji mu rade o velikoj glavi, a sve u režiji inspiratora zla, gripoznog urednika i potpuno indiferentnog direktora e-novina.

“Da se ne radi o slučajno zalutalom komentaru nepoznatog posetioca, kako se obično brane urednici sajtova u ovakvim prilikama, jasno govori činjenica da se spomenuti komentar nalazi na poziciji broj jedan i da tu stoji gotovo ceo dan, što znači da predstavlja i stav redakcije. ”, briljatno glupo zaključuje major Dmitrović, kao da već ne zna da novinarima e-novina nije potrebna pomoć sa strane da napišu ono što imaju da kažu.

“Takve komentare, inače, administratori sajtova ili zabranjuju ili ih, ako upadaju po automatizmu, brzo uklanjaju. Pošto ovde nije taj slučaj, naprotiv, nameće se samo jedan zaključak: E-novine pozivaju na ubistvo prvog čoveka Kompanije Novosti ”, nameće Dmitrović svoju kratku pamet i plitke konkluzije, nesvestan činjenice da će zbog ovog incidenta moderatoru biti skinuto 10 odsto od plate koju ionako ne prima već tri meseca.

“U sledeća dva, tri dana neću poduzimati ništa. Čekam reakciju države. Do sada su me na E-novinama vređali, psovali mi majku, decu, pretili... ali poziva na likvidaciju nije bilo. Ovo je ozbiljna pretnja, dodatno ozbiljna s obzirom na činjenicu ko stoji iza E-novina, a i ja i mnogi u Beogradu znamo ko stoji. Dakle, čekam”, svršio je Dmitrović ne znajući da čekanje dojadi svakome koji čeka i da za njegovu muku nema leka.

Večernji e-zaključak: Iz nekog razloga, Ratku Dmitroviću je strašno stalo do života.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi