Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  RTS pomaže žrtvama porodičnog nasilja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

18. 02. 2014.

Izvor: Politika

RTS pomaže žrtvama porodičnog nasilja

U poslednjoj epizodi emisije „Šou svih vremena”, emitovanog u nedelju 16. februara na Prvom programu RTS-a, svečano je uručen automobil marke „fijat” Savetovalištu protiv nasilja u porodici kao nastavak saradnje javnog servisa sa ovom nevladinom organizacijom.

Da podsetimo, Na Badnji dan 2011. godine Radio- televizija Srbije uručila je ovoj organizaciji i potpuno opremljenu treću Sigurnu kuću u Beogradu.

– Zaista smo jako ponosni i srećni jer nam se u emisiji „Šou svih vremena” ukazala mogućnost da i na ovaj način nastavimo našu saradnju, uz želju da se žene i deca, žrtve porodičnog nasilja, što brže oporave i započnu mirniji, srećniji život, saopštila je Duška Vučinić, šef Odeljenja za odnose sa javnošću RTS-a.

Samo tokom 2013. godine, zaštitu i pomoć Savetovališta protiv nasilja u porodici zatražilo je četiri hiljade žena, a kroz Sigurnu kuću je zbrinuto 268 žena ali i 242 njihove dece. Od oktobra do maja, u tri objekta Sigurne kuće u Beogradu, dnevno je zbrinjavano i po 60 žena – žrtava nasilja u porodici.

„Šou svih vremena” realizovala je Radio-televizija Srbije zajedno sa produkcijskom kućom „Adrenalin”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi