Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Crno-beli, crno vam se piše
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

20. 01. 2014.

Autor: Luka Spasovski Izvor: Danas

Crno-beli, crno vam se piše

Nakon velike pobede košarkaša Partizana protiv ruskog giganta CSKA, trener domaćih Duško Vujošević izrazio je nezadovoljstvo zbog načina na koji se pojedini elektronski mediji odnose prema rezultatima Zvezde i Partizana.

 

Ipak, ne radi se samo o nekim medijima, već o apsolutno svim predstavnicima sedme sile koji su otvoreno na strani crveno-belih, bez obzira na to da li je reč o fudbalu ili o košarci.

Radio- televizija Srbije, što je i zasmetalo Vujoševiću, sa mnogo više pompe najavljuje mečeve Zvezde u Evrokupu nego Partizana u Evroligi. Sport klub koji ima pravo prenosa svih mečeva Evrolige, takođe je otvoreno na strani tima sa Malog Kalemegdana, što se najbolje videlo u prvoj fazi Evrolige, kada su mečevi Zvezde bili u prednosti u odnosu na Partizan.

B92 i Prva su, koji su deo iste medijske kuće, već godinama su vatreni navijači Zvezde. Ove godine su se podelili, B92 prenosi mečeve košarkaša u Evrokupu, dok je Prva nastavila tradiciju prema kojoj već nekoliko sezona ima pravo naemitovanje mečeva fudbalera Zvezde kada igraju kao domaćini. Koliko neobjektivnosti ima u sportskom novinarstvu u Srbiji svedoči i podatak da je prošle godine otkupio prava na mečeve vaterpolista Zvezde u Evroligi iako je Partizan mnogo uspešniji u ovom sportu. Slično je i na Areni sport gde većina komentatora, urednika i novinara ne krije da navija za crveno - bele.

Situacija je gotovo identična i u pisanim medijima.

Sve što se dešava nije nikakva slučajnost. Glavni i najuticajniji političar u Srbiji, Aleksandar Vučić ne krije da je Zvezdaš. Od kada je njegova partija, Srpska napredna stranka, došla na vlast, predsednik FK Crvena zvezda je pomilovan nakon afere i suđenja o neregalarnim transferima. Sa druge strane, predsednik FK Partizan trenutno je u pritvoru. Takođe, SNS je birao ministra omladine i sporta, koji je zbog neobjektivnosti u odnosu prema dva najveća domaća kluba već ušao u sukob sa Duškom Vujoševićem. Usput je zaboravljeno da je pre tri godine upravo MOS obećao da će KK Partizan dobiti novu halu zbog velikih uspeha u Evropi u poslednjoj deceniji. Vučićev brat je potpredsednik KK Crvena zvezda, čiji predsednik osim funkcija u košarkaškom i fudbalskom klubu, trenutno predvodi Radnu grupu koja rukovodi prestonicom, do izbora u Beogradu.

On nije jedini član Radne grupe koji ima funkcije u SD Crvena zvezda. Sve u svemu, jasno je da se crno-belima crno piše.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi