Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Vučićev saradnik: Napadaju me mafijaški mediji
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 01. 2014.

Izvor: Tanjug

Vučićev saradnik: Napadaju me mafijaški mediji

Nikola Petrović, direktor JP "Elektromreže Srbije" i jedan od najbližih saradnika Aleksandra Vučića optužio je "mafijaške medije" da vode hajku protiv njega i posredno prozvao vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i premijera Ivicu Dačića.

U pismu koje objavljuje današnji "Informer", Petrović je objasnio da se na obraćanje javnosti odlučio zbog tvrdnji medija da je on glavni Vučićev reketaš, i da je od biznismena Gorana Perčevića i Željka Žunića uzeo milion evra da bi ih zaštitio od istrage.

Petrović u pismu, kako navodi, javno postavlja pitanja, o kojima bi, prema njegovom mišljenju svi morali da se zamisle.

Petrović, kako prenosi "Informer", pita kako to da ti "mafijaški novinari nikad nijedno slovo, niti jednu ružnu reč nisu objavili o Miroslavu Mišković ili Ivici Dačiću".

"Kako sam ja to reketirao Dačićeve biznismene Gorana Perčevića i Željka Žunića, a da ovog prvog nikada nisam upoznao, a drugog nisam video skoro deceniju?", pita Petrović i dodaje da, ako je to tačno da ih je reketirao "zašto oni ne izađu i javno to kažu, zašto ne podnesu krivičnu prijavu" protiv njega.

Petrović je u pismu naglasio da neće da ćuti "kao većina Srba koji su uplašeni mafijaškim novinarstvom", kao i da neće da "tim i takvim tabloidima da plaća desetine hiljada evra" da ne bi pisali o njemu.

"Oni su naučili da smenjuju i uništavaju živote ljudima najgorim i najogavnijim lažima. Navikli su na strah i očekuju da im bude plaćeno, oni drže dobar deo srpske političke i poslovne elite u strahu. Mi smo svi u većoj ili manjoj meri njihovi taoci", piše Petrović, a prenosi"Informer".

Prema rečima direktora "Elektromreže Srbija", najmoćniji tajkuni u ovoj zemlji već neko vreme oko njegovog prijatelja Aleksandra Vučića pletu mrežu odvratnih, brutalnih laži, valjda, zato što je "potrebno srušiti sve oko čoveka koji se prvi u modernoj Srbiji drznuo da se suprotstavi sistemu državnog, sistemskog lopovluka".

Petrović je u pismu naveo i da želi da podseti javnost da su "isti ti tajkuni sa istim mafijaškim novinarima i medijima vodili hajku protiv pokojne Verice Barać koju su proglašavali ludom.

Petrović je naveo i da ne veruje da Dačić lično stoji iza ovakvih laži o njemu i Vučiću.

Pozivajući Perčevića i Žunića da kažu gde ih je i kada reketirao, Petrović je pozvao i sve sotale da izađu i kažu da li je ikada tražio jedan jedini dinar za bilo šta.

Direktor "Interkomerca" Perčević i vlasnik "Biohemije" Željko Žunić rekli su juče "Informeru" da ih Petrović nikada nije reketirao.

Perčević je istakao da to "prvi put čuje i da veću glupost nije čuo", dok je Žunić naveo da su to sve laži, da nema veze sa politikom, kao i da, iako poznaje Petrovića 15 godina, ne viđa se sa njim otkako je ovaj "ušao u politiku".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi