Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Prpa: Mira i Sloba su ubili Ćuruviju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 01. 2014.

Autor: N. G. Izvor: Informer

Prpa: Mira i Sloba su ubili Ćuruviju

Branka Prpa, udovica ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, kaže za Informer da je za ubistvo njenog supruga odgovoran tadašnji politički vrh zemlje, odnosno Slobodan Milošević i Mirjana Marković. Prema njenim rečima, niko osim bračnog para Milošević nije imao prava da naredi ubistvo.

 

- To je bila piramidalna struktura vlasti i samo su Milošević i Mira Marković mogli odlučivati o tako krupnim stvarima. Vrh Državne bezbednosti rukovodio je celom pričom, ali da sama služba krene da ubija, potpuno je besmisleno... - istakla je Prpa, uz napomenu da se sve vreme bavimo samo operativnim izvršiocima najtežih zločina.

- Tako je još od Ivana Stambolića, gde se sve završilo na Jedinici za specijalne operacije, pa do ubistva Zorana Đinđića - kaže ona i dodaje da ne zna koji je motiv imao Milorad Ulemek da pomogne u otkrivanju odgovornih za ubistvo Ćuruvije.

- Ne znam zašto je to učinio, ali smatram da je bilo pogrešno što su njegovo ime objavili u javnosti. Svedoka morate da štitite, to njega kompromituje, bez obzira na to ko je u pitanju - zaključuje Prpa.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi