Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Medijski stub u regionu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

24. 10. 2013.

Izvor: Fonet

Medijski stub u regionu

Blic je danas, povodom 6.000. broja, saopštio da je iza ovog dnevnog lista i njegovih čitalaca 17 godina uzajamnog poštovanja, vernosti i tradicije i da je od prve integrisanje redakcije u region sa najmodernijom štamparijom, postao stub respektabilne medijske kompanije.

U saopštenju povodom godišnjice, list navodi da je vreme kada se pojavio, 16. septembra 1996. godine, društveni ambijent u Srbiji bio je takav da su se pametni ljudi mogli baviti bilo čime drugim, ali ne i izdavaštvom van pokroviteljstva vlasti.

"To je bio poslednji trenutak da se u zemlji koja je bila okupirana i spolja i iznutra, pojave dnevne novine tog kalibra i sa ljudima koji su, rukovođeni idejom da se nešto mora promeniti, imali hrabrost da stanu na crtu režimu", kaže se u saopštenju.

List podseća da je prva tri dana deljen besplatno u tiražu od 50.000 primeraka, potom je cena bila jedan dinar, tiraž je vrtoglavo rastao.

Tokom studentskih protesta i demonstracija 1996/97, Blic je postale glasilo mladosti, zdrave pameti i želje za boljim i regularnijim životom, navodi list.

List ističe da je njegova "prepoznatljivost građena dugo i temeljno, okupljanjem najboljih novinara, urednika i fotografa i da je bio pionir u svakoj tehničkoj inovaciji.

"Tako smo došli do prve ingtegrisane redakcije u našem regionu sa najmodernijom štamparijom i postali stub respektabilne medijske kompanije", naglašava se u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi