Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  B92: Tijaniću, kočiš reformu! Tijanić: A vi kršite zakone!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

22. 10. 2013.

Autor: A. T. Izvor: Informer

B92: Tijaniću, kočiš reformu! Tijanić: A vi kršite zakone!

Generalni direktor RTS Aleksandar Tijanić i B92 ušli su u otvoreni medijski rat! B92 je optužio prvog čoveka Javnog servisa da „koči reformu medija u Srbiji“ jer osporava izbor Saše Mirkovića za pomoćnika ministra kulture.

Tijanić im je uzvratio tvrdnjom da oni krše zakon jer danima odbijaju da objave njegov odgovor Tasovcu“.

B92 je optužio Tijanića da je njegova priča o Mirkovićevom sukobu interesa zapravo samo obična zamena teza.

- Tijaniću ranije nije smetalo to što je prethodni pomoćnik ministra kulture i informisanja bio Dragan Kolarević, kadar RTS. A ni Saša Mirković mu ne smeta zato što je došao s B92, već zato što se zalaže za izmenu medijskog zakonodavstva u Srbiji, a posebno za odgovornost u trošenju novca građana Srbije - ističu u B92, demantujući Tijanićeve tvrdnje da su grčka kompanija i da je Saša Mirković „značajan akcionar grčke kompanije“.

Reagujući na ove prozivke, Tijanić je optužio B92 za neprofesionalnost i kršenje zakona.

- Za razliku od Kolarevića, koji nema nikakve akcije u RTS, Saša Mirković jeste akcionar B92. A o kakvom se novinarstvu u slučaju B92 radi, govori činjenica da su tri dana na sajtu držali tekst Ivana Tasovca, i to bez mog odgovora, koji sam dao u petak, što je protivno zakonu. Onda su u nedelju uveče objavili i moj odgovor, ali zavijen u nekakav tekst koji žanrovski ne postoji - kaže za naš list Tijanić.

Moj ugao

Nino Brajović, UNS

Ako postoje tvrdnje o nedozvoljenoj vlasničkoj koncentraciji, Savet RRA bi morao javno da pozove vlasnike kapitala i menadžmente B92 i Prve da potvrde ili demantuju sumnje. Kad je Tijanić u pitanju, izneo je tvrdnje koje bi tužilaštvo trebalo da proveri.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi