Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Radulović posetio Asocijaciju medija
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

21. 10. 2013.

Izvor: Beta, RTV

Radulović posetio Asocijaciju medija

Ministar privrede Srbije Saša Radulović posetio je Asocijaciju medija i sa direktorima i glavnim urednicima štampanih medija, portala i novinskih agencija, članica Asocijacije, razgovarao o ekonomskim merama koje je pripremio njegov tim i za koje smatra da bi u roku od godinu dana mogle da daju vidljive rezultate u pokretanju domaće privrede.

Radulović je najavio da će se ove nedelje pred Vladom Srbije naći nacrti zakona o privatizaciji, stečaju, zakona o radu i planiranju i izgradnji, i izrazio očekivanje da će u Skupštini Srbije biti usvojeni do kraja godine, saopštila je Asocijacija medija.

Ministar je ocenio da ekonomija koja se bazira samo na stranim investicijama i subvencijama ne može više da funkcioniše, i naglasio da bi trebalo razvijati domaću ekonomiju. Za Radulovića je otpor novim merama očekivan, a privredni oporavak moguć, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo privrede je, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja uključeno u usaglašavanje odredbi Nacrta zakona o javnom informisanju i medijima sa drugim zakonima i saglasno je sa stavom Asocijacije medija da bi medijska preduzeća međusobno trebalo da imaju ravnopravan položaj na tržištu, ali i jednak tretman kao i ostali privredni subjekti.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi