Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Simonović tuži Informer, traži čak 1.000.000 dinara
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 09. 2013.

Autor: N. I. Izvor: Informer

Simonović tuži Informer, traži čak 1.000.000 dinara

Glavni urednik „Blica“ Veselin Simonović tužio je Informer i našeg glavnog urednika Dragana J. Vučićevića zbog „povrede časti i ugleda“. Simonović od suda zahteva da mu dosudi naknadu nematerijalne štete od čak milion dinara! Nemačko-švajcarska kompanija „Ringijer Aksel Špringer“, koja izdaje „Blic“, u avgustu je već tužila Informer zbog navodne nelojalne konkurencije i zatražila 12 miliona dinara odštete! I direktorka ove korporacije Jelena Drakulić nas je tužila, a svoju „povređenu čast“ procenila je na pola miliona dinara!?!

Tužba Veselina Simonovića samo je, dakle, poslednji u nizu pokušaja da se naše novine ućutkaju i spreče u istraživanju „medijske pljačke Srbije“.

Informer, podsetimo, već mesecima traži da se utvrdi koliko je „Blic“ dobio državnih para od 2000. do 2012. godine. Samo to i ništa više. Umesto da nam odgovore, zatrpavaju nas tužbama. Zašto? Kakvu to mračnu tajnu kriju?!

- Simonović tvrdi da smo mu Informer i ja naneli „jaku duševnu bol“ i da smo mu povredili čast. Kako smo to, moliću lepo, uradili? Zar tako što smo tražili da se istraži i saopšti koliko je naših, budžetskih para otišlo na finansiranje patriotiše cajtunga „Blic“ i njegovih izmišljenih projekata?! Ljudi moji, pa te novine su samo od EPS uzele šest miliona dinara za „reklamiranje struje“. Njima je bivši ministar Dulić dao više od 500.000 evra da pišu tekstove o životnoj sredini. Oni su oteli od usta pacijenata i Kliničkom centru naplatili milione da pišu o zdravlju! I to je samo ono što znamo, to je samo mali deo otimačine naših para! Zato su oni ti koji moraju da odgovaraju! Oni, a ne mi! - kategoričan je Dragan J. Vučićević.

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

17.09.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 12:09

Инсајдеру војвођански новци

Конкурса за суфинансирање пројеката за унапређење јавног информисања о АП Војводини:

Инсајдер тим доо, Независне дневне новине ИНФОРМЕР, Додатак "Иће-пиће" у независној дневној новини Информер, 2.200.000,00 динара.

http://www.kultura.vojvodina.gov.rs/

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi