Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kuriru packa zbog tekstova o "pijanom Georgievu"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 09. 2013.

Izvor: Beta, Mondo

Kuriru packa zbog tekstova o "pijanom Georgievu"

Savet za štampu konstatovao je da dnevni list "Kurir" objavljivanjem tekstova o tome kako je pevač Vlado Georgiev vozio pijan nije prekršio odredbe Kodeksa novinara Srbije.

 

Komisija je, međutim, ukazala da je Kodeks novinara Srbije prekršen zbog načina na koji je list o tome pisao, jer je novinar obavezan da poštuje kulturu i etiku javne reči, kao i integritet i dostojanstvo ljudi o kojima piše.

Reč je o tekstovima "Jači od zakona: Vlado Georgiev šest puta uhvaćen pijan za volanom", "Ova pijandura će nekoga ubiti", "Psiholozi: Vlado Georgiev je alkoholičar koji mora da se leči", "Georgieva treba smestiti u bolnicu", "Spasite brojne živote, ne dajte Georgievu da pije". Tekstovi su objavljeni u štampanom i onlajn izdanju Kurira početkom avgusta.

U saopštenju Saveta za štampu Kuriru se nalaže da odluku Komisije o sporu sa Georgievim objavi najkasnije u trećem broju od dana dostavljanja odluke.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi