Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo novinar Radio Novog Sada Lazar Kaurin
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2013.

Izvor: RTV

Preminuo novinar Radio Novog Sada Lazar Kaurin

U Novom Sadu je u 66 godini iznenada preminuo naš kolega, novinar i pisac Lazar Kaurin.

Rođen je 1948. godine u Banatskom Despotovcu. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ceo radni vek proveo je u Radio Novom Sadu, kao novinar i urednik redakcije za kulturu.

U svakodnevnim novinarskim poslovima, za četiri decenije, zabeležio je sve važno u kulturi, razgovarao sa najznačajnijim stvaraocima, istraživao radiofonski jezik i u novim generacijama novinara razvio ljubav prema profesiji.

Bio je odličan poznavalac srpske književnosti i poezije. Napisao je više romana i zbirki pesama. Autor je knjiga "Premijer", "Petkovača", "Udovice ćute o tome", "Dođe reč po svoje", "Muzej svetla" i "Srpska narodna Evropa – roman o vestima dana" i druge.

Komemoracija povodom smrti Lazara Kaurina biće održana 11. jula u 11 časova u Studiju M Radio Novog Sada. Lazar Kaurin biće sahranjen istog dana u 14.15 na novosadskom Novom groblju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi