Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  I TV Enter ostala bez dozvole
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2009.

Izvor: Kurir

I TV Enter ostala bez dozvole


BEOGRAD - Beogradske televizije Enter i SOS kanal ostale su bez dozvole za emitovanje programa zbog dugovanja, dok postoji mogućnost da im se uskoro pridruži i TV Art. Novi konkurs, bi prema rečima zamenika predsednika Saveta republičke radiodifuzne agencije Gorana Karadžića, mogao da bude raspisan u junu.

- U beogradskom etru prvo je dozvolu izgubila TV Plus, a sada Enter i SOS, kojina ime naknada za emitovanje programa duguju pet, odnosno 21 milion dinara. Kada je reč o TV Art, oni su uložili prigovor i o njima će se odlučivati na narednoj sednici Saveta RRA 22. maja. TV Art, inače, duguje 20 miliona dinara. Od šest televizija koje su dobile frekvenciju zasad samo dve sigurno opstaju, odnosno Studio B i Metropolis - objašnjava Karadžić.

On smatra da će televizije koje su izgubile dozvolu preći na emitovanje preko kablovske i upozorava da će sva dugovanja, ukoliko se ne plate, biti potražena sudskim putem. Prema njegovim rečima, novi konkurs, koji se priprema u koordinaciji sa Ratelom, mogao bi da bude raspisan krajem juna.

- Videćemo i sa Ministarstvom za telekomunikacije da se ostavi jedan kanal za eksperimentalno digitalno emitovanje programa - otkriva Karadžić.

On kaže datelevizije s nacionalnom frekvencijom uglavnom na vreme izmiruju obaveze.

M. L.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi