Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reket ili podmetačina
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 07. 2013.

Autor: Zoran Rajić Izvor: Večernje novosti

Reket ili podmetačina

Vršilac dužnosti sekretara MZ Crvenka Dejan Matošević osumnjičen je za reketiranje vlasnika kompanije „Telemark sistem“ iz Čačka, koja je od Crvenčana kupila opremu za kablovsko-distributivni sistem (KDS).

Matoševiću se stavlja na teret da je od vlasnika „Telemark sistema“ Slobodana Markovića tražio 3.000 evra, uz pretnju da će, ako mu ne bude isplaćena ta suma, uz pomoć „jakih ljudi“, poništiti ugovor o kupovini kablovske televizije.

Optužbe na račun Matoševića, u zgradi opštine Kula izneo je predsednik Saveta MZ Crvenka Dragan Pavićević, posle čega su zamenik i pomoćnik predsednika opštine Kula Velibor Milojičić i Ognjen Kovačević, kao i direktor JKP „Komunalac“ u Kuli Damjan Miljanić, o svemu obavestili policiju.
- Pavićević je izneo ozbiljnu optužbu protiv v. d. sekretara MZ Crvenka, koga smo odmah pozvali, ali je Matošević, vidno potresen, negirao reketiranje. Nisam mogao da dozvolim da se u kancelariji predsednika opštine iznose priče o tome da je neko počinio krivično delo. Zato smo Kovačević, Miljanić i ja o tome dali izjavu u policiji - predočio je Milojičić.
Predsednik Saveta MZ Crvenka Dragan Pavićević kaže da je o reketiranju saznao tokom telefonskog razgovora sa vlasnikom „Telemark sistema“, u kancelariji MZ, u kojoj su bile i službenice MZ, kao i Matošević.
- Opremu za KDS prodali smo „Telemark sistemu“ za četiri miliona dinara, a vlasnik je dosad uplatio tri od 10 rata. Tokom razgovora je iznenada rekao da ima dva problema u vezi sa kupovinom KDS u Crvenki - jedan se ticao dopisa opštinske uprave u Kuli, kojim se od njega traži da dostavi rešenje Republičke agencije za elektronske komunikacije, kao dokaz da je stekao dozvolu za korišćenje radio-frekvencije, što je nepotrebno jer ne emituje radio-program, a drugi je stvorio v. d. sekretara MZ, zahtevajući 3.000 evra od „Telemark sistema“, preteći da u suprotnom od posla neće biti ništa - priča Pavićević.
On kaže da je povodom toga formirana tročlana komisija, pred kojom će vlasnik „Telemark sistema“ predstavnicima MZ predočiti audio-snimak „reketiranja“.
Matošević negira da je tražio reket od vlasnika „Telemark sistema“, tvrdeći da o tome ne može da postoji nikakav audio-snimak i da mu se sve to „pakuje“, jer u Savetu MZ žele da ga smene sa mesta sekretara MZ.
- Ako se dokaže da Matošević nije reketirao, najmanje što bi Pavićević kao moralan čovek i ugledan privrednik trebalo da uradi, jeste da podnese ostavku na mesto predsednika Saveta MZ - kaže Velibor Milojičić.

“Džomba nije mi teča“

Matoševiću se pripisuje da je, navodno, reketirao vlasnika „Telemark sistema“, preteći mu svojim tečom, poznatim kulskim biznismenom Nikolom Džombom.
- Otac mi je jedinac, a majka ima dva brata, tako da mi ni Džomba, niti bilo ko drugi nije teča - kaže Matošević.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi