Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Reljić mora da plati Bebi Popoviću
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2013.

Izvor: B92

Reljić mora da plati Bebi Popoviću

Bivši glavni urednik NIN-a Slobodan Reljić treba da plati Vladimiru Popoviću Bebi 200 hiljada dinara kao nadoknadu zbog pisanja nedeljnika NIN-a 2007. godine. Tu presudu je danas doneo Viši sud u Beogradu.

Na naslovnoj strani nedeljnika NIN tada je ispod teksta "Duvanska mafija - krupne ribe u mreži" objavio fotografiju Vladimira Popovića sa akciznom markicom za duvanske proizvode preko očiju. Popović je tužio Reljića jer je direktno aludirao da je Popović osumnjičen kao vođa duvanske mafije u takozvanoj akciji "Mreža". Ovaki tekstovi u NIN-u pojavljivali su se uprkos tome što Popovića nijedan istražni organ nije nikad dovodio u bilo kakvu vezu sa švercom duvana.

Reljić je već krivično pravnosnažno osuđen 2009. zbog klevete.


O policijskoj akciji “Mreža” javnost je prvi put čula 2006. godine u emisiji Insajder u kojoj je otkriveno da dokazi o švercu cigareta postoje u policiji već godinama, ali da je ova policijska akcija kao i izveštaj o njoj ostao skriven, a postupci nisu pokrenuti.

Jedan od onih koji su u ovoj akciji označeni kao šverceri cigareta, Stanko Subotić Cane u ekskluzivnom intervjuu za Insajder tada je govorio da za njega taj izveštaj nije tajna i da mu ga je pokazivao nekadašnji ministar Dušan Mihajlović. U pokušaju da ospori ove navode Dušan Mihajlović koji je tada odbio intervju za Insajder pisao je niz autorskih tekstova povezujući druge ljude sa švercom, a ovakvi tekstovi tada su objavljeni i u NIN-u.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi