Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  "Informeru" najviše novca za pisanje o Vojvodini
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 05. 2013.

Izvor: Tanjug

"Informeru" najviše novca za pisanje o Vojvodini

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za kulturu i informisanje dodelio je sredstva u ukupnom iznosu od 7,6 miliona dinara za unapređenje javnog informisanja o AP Vojvodini za 2013. godinu, objavljeno je na sajtu sekretarijata.

 

Prema rezultatima konkursa, sredstva su dobili - dnevne novine "Informer" 2,2 miliona dinara za projekat "Iće-piće",
Vojvođanski magazin 1,8 miliona dinara za projekat "Vojvodina naša kuća", vojvođansko izdanje lista "24 sata" 1,4 miliona dinara i dnevni list "Kurir" 2,2 miliona dinara.

Na osnovu Konkursa za sufinansiranje projekata za unapređenje profesionalnih standarda javnog informisanja, ukupnu sumu od 1,9 miliona dinara, podelilo je devet organizacija i udruženja.

Sredstva su dobili Udruženje slobodnih i nezavisnih novinara Vojvodine - 400.000 dinara za projekat "Građanskim novinarstvom do veće slobode medija u lokalnim samoupravama", Novosadska novinarska škola - 250.000 dinara za projekat "Kultura kroz oko medija", kao i fond za razvoj istraživačkog novinarstva i novih medija (fORIN) - 200.000 dinara za projekat "Međunarodna medijska konferencija: Mediji kao faktor prevencije nasilja".

Udruženje mađarskih novinara Vojvodine dobilo je 100.000 dinara za Međunarodni novinarski kamp, Društvo novinara Vojvodine 250.000 dinara za nagradu Zlatno pero i jednogodišnje nagrade tog društva i Nezavisno društvo novinara Vojvodine 400.000 dinara za projekat "Mediji i lokalne samouprave AP Vojvodine".

Sredstva su dobili i Udruženje mađarski kulturni krug "Tisasentmikloš" - 50.000 dinara za projekat novinarske škole i Novinarska asocijacija Rusina - 100.000 dinara za stručno usavršavanje rusinskih novinara i urednika.

Odsek za medijske studije filozofskog fakulteta u Novom Sadu dobio je 150.000 dinara za Međunarodni festival kratkih radijskih i televizijskih formi studenata novinarstva "On the record".

Komentari (1)

ostavi komentar
pet

17.05.

2013.

anonymous Miroslav Vislavski [neregistrovani] u 07:53

relativno

Vrlo je zanimljivo koji kriterijumi opredeljuju finansiranje projekata. Imam utisak da je u pitanju najobičnija šaciometrija i subjektivnost nadležnih funkcionera. Šta će izbaciti projekat kao vrednost, kakve rezultate i kakav oni značaj imaju u primeni ili za istoriju teško je meriti sada. Uostalom relativno je i to ko meri značaj i rezultate projekata.
Kao društvo, država, morali bi doći do sistema koji je u funkciji razvojnih ciljeva. Bojim se da već četvrt veka, zemlja u kojoj živimo, niti njeni izabranici, takozvana politička elita, ne mogu da definišu razvojne ciljeve, a kamo li da vode državu ka njihovom ostvarivanju. Ovo je društvo foliranata, diletanata, prevaranata...

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi