Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Kažnjen generalni direktor HRT-a
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 05. 2013.

Izvor: B92, Beta

Kažnjen generalni direktor HRT-a

Generalni direktor Hrvatske radiotelevizije (HRT) Goran Radman kažnjen je 15.000 kuna (oko 2.000 evra) zbog toga što je prekšio Zakon o sukobu interesa.

Radman je vlasnik firme Nautar d.o.o. koja se bavi i reklamom, član je Nadzornog odbora Hipo Alpe Adria banke i Odbora za imenovanje i nagrade Atlantik grupe.

Uz to, Komisija za odlučivanje o sukobu interesa je zaključila da je Radman u prekšaju, jer nije dostavio svoju imovinsku kartu.

Generalni direktor HRT-a mora javno da objavi da je prekšio zakon, a u roku od 15 dana i da razreši sve sporne situacije zbog kojih je u potencijalnom sukobu interesa.

Goran Radman izjavio je ranije da Komisija ne može da donosi odluke o njemu, jer nije funkcioner.

Komisija je, međutim, zaključila da je Radman funkcioner kojeg je imenovao Sabor, jer je osnivač HRT-a Vlada, a HRT ustanova koja 85 odsto svojih prihoda (1,7 milijardi kuna) naplaćuje kroz pretplatu od građana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi