Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  24. rođendan B92!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

15. 05. 2013.

Izvor: B92

24. rođendan B92!

Na današnji dan 1989. godine osnovan je radio B92 kao omladinska radio stanica koja je program emitovala u Beogradu.

 

Iz male prostorije od oko 15 kvadrata pre tačno 24 godina Radio B92 pustio je svoj glas u etar.

Iz skromnih uslova u kojima je počeo da emituje program kao omladinska radio stanica koja se čuje u Beogradu, B92 izrastao je u kompaniju koja ima televiziju, veb sajt, Fond B92, književno izdavaštvo, muzičku produkciju i kulturni centar REX.

Sukob sa režimom Slobodana Miloševića, kritikovanje nasilja i netolerancije, kao i borba za građanska prava i slobode obeležja su B92. Za vreme Miloševićeve vladavine radio B92 četiri puta je zabranjivan.

Zbog posvećenosti odgovornom novinarstvu i pozitivnim društvenim promenama, B92 je stekao međunarodni ugled: kuća i članovi njenog tima dobitnici su mnogih prestižnih međunarodnih nagrada za novinarsku hrabrost i promociju ljudskih prava. O B92 je napisan i bestseler "This is Serbia Calling", Metjua Kolina.

B92 je uvek bio jedna od omiljenih radio-stanica u glavnom gradu, a raste i njegova oppularnost u celoj Srbiji. Osmi mesec za redom konstantno raste slušanost. Informativni program Radija B92, kako pokazuju istraživanja, i dalje uživa lidersku poziciju u izveštavanju o najnovijim vestima i političkim dešavanjima

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi