Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gradonačelnica Gračanice tužila Medija centar Čaglavica, traži 10.000 evra zbog duševnog bola
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

16. 09. 2024.

Autor: Medija centar Čaglavica Izvor: Medija centar Čaglavica

Gradonačelnica Gračanice tužila Medija centar Čaglavica, traži 10.000 evra zbog duševnog bola

Gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić, podnela je tužbu protiv Medija centra Čaglavica, zahtevajući naknadu od 10.000 evra zbog duševnih bolova i patnje.

Tužba se odnosi na članak objavljen 31. jula 2024. godine na portalu i Fejsbuk stranici Medija centra pod naslovom “Gradonačelnica Gračanice uručila novi aparat KBC-u, dok izvori Medija centra tvrde da je polovan”.

U obrazloženju tužbe gradonačelnica Gračanice ističe deo teksta.

“Medija centar Čaglavica dobio je je juče iz svojih izvora nezvaničnu informaciju da je aparat koji je danas uručen KBC-u Priština – Gračanica već korišćen oko dve do tri godine u jednoj privatnoj klinici na Kosovu i da je opštini Gračanica prodat kao polovan”.

U tužbi se navodi da je Medija centar “prilikom objavljivanja ovog teksta u ponižavajućem, negativnom kontekstu pomenuo ime i prezime tužilje prof. dr Ljiljane Šubarić sa kompromitujućim propratnim tekstom i prepoznatljivim likom tužilje na fotografiji”.

Gradonačelnica Gračanice smatra da je “sporni tekst nesporno neistinit” i da je teret dokazivanja istinitosti na Medija centru.

Ljiljana Šubarić u tužbi ističe da “nakon objavljivanja spornih informacija i fotografija, iznete neistine teško preživljava i da kod nje dolazi do velike napetosti, glavobolje, nesanice, srčane aritmije, depresivnosti, što i dalje traje”.

Između ostalog navodi i da je Medija centar nije kontaktirao radi provere informacija pre objavljivanja.

Gradonačelnica Gračanice predlaže sudu da naloži Medija centru Čaglavica da joj “na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda, isplati pravičnu novčanu nadoknadu u iznosu od 10.000 evra”.

Medija centar Čaglavica: Tužba je besmislena

Medija centar Čaglavica podneće odgovor na tužbu gradonačelnice Gračanice i očekuje da bude odbačena od stane suda.

“Ako dođe do sudskog procesa sa zadovoljstvom ćemo u njemu učestvovati i dokazati da Medija centar nije prekršio novinarska pravila u ovom slučaju”, navodi Medija centar Čaglavica.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi