Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Svetska ABC federacija (IFABC) menja naziv
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 04. 2013.

Izvor: ABC Srbija

Svetska ABC federacija (IFABC) menja naziv

IFABC, svetska federacija ABC organizacija obavestila je svoje članice o inicijativi da promeni naziv, kako bi ukazala na širi spektar delatnosti koje ova organizacija već godinama sprovodi u svetu.

To se posebno odnosi na "izlazak" iz uskog okvira, po kome dosadašnji naziv upućuje da se IFABC bavi isključivo merenjem tiraža štampanih medija.

Inicijativa je potekla na zahtev članica koje se sve više uključuju u merenja kompletnog medijskog spektra, pre svega digitalnih medija.

ABC US, koji sledeće godine slavi 100 godina postojanja, krajem 2012. je već promenila svoj naziv u AAM (Alijansa oditovanih medija), a ABC Australije koji je prisutan na medijskom tržištu 80 godina, upravo menja ime svoje organizacije u AMAA (Asocijacija oditovanih medija Australije).

Članovima IFABC su na glasanje dostavljena tri predloga a o rezultatima, a do danas najviše šansi ima naziv "International Federation of Media Auditing Organisations".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi