Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji slobodniji nego ranije!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2013.

Autor: M. M. Izvor: Kurir

Mediji slobodniji nego ranije!

Predsednica UNS Srbije Ljiljana Smajlović izjavila je juče da su mediji u Srbiji „nešto slobodniji“ nego pre godinu dana i da u medijima ima više kritike nego ranije.

- Organizacija Reporteri bez granica pre mesec dana objavila je da je Srbija pod vlašću bivših radikala i socijalista skočila za 17 mesta po medijskim slobodama u odnosu na pre godinu dana, kad je na vlasti bio najveći ljubimac demokratskih država Evrope - rekla je Ljiljana Smajlović na poslovnom forumu Vivaldi na Mokroj gori.

Predsednica UNS navela je da se kvalitet i sadržaj medija nije popravio, ali je „došlo do nešto više slobode“ i Srbija je po medijskim slobodama jedno mesto ispred Hrvatske. Ona je istakla da je važnije braniti slobodu u novinarstvu i društvu nego insistirati na pristojnom vladanju i mirnom govoru.

Ona je dodala da je vlast DS u medijima bila zaštićena kao beli medved, a da sada predstavnicima bivše vlasti izgleda strašno kad „tabloidni psi razvlače njihova telesa po ulicama“.


Komentari (2)

ostavi komentar
sub

30.03.

2013.

anonymous [neregistrovani] u 17:53

psi razvlace

danasnji mediji su po ljiljinom ukusu i taj ukus odgovara mentalnom sklopu danasnje srbije. posto je u srbiji sredila medije valjalo bi da pomogne i sarajevskim tamo je zeljno ocekuju.

Odgovori
sub

30.03.

2013.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [neregistrovani] u 15:44

Javni interes - kvalitetniji medijski sadrzaj

Ako je tacna konstatacija predsednice UNS-a da se kvalitet i sadržaj medija nije popravio, a tacna je i po mom misljenju, onda poboljsanje kvaliteta medijskog sadrzaja predstavlja javni interes u oblasti javnog informisanja, a ne ostvarivanje (ustavnog) prava javnosti da bude informisana, kao sto je propisano nacrtom novog zakona o javnom informisanju.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi