Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Scene golotinje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 03. 2013.

Autor: A. M. - I. P. Izvor: Informer

Scene golotinje na televiziji sa nacionalnom frekvencijom

Televizija B92, koja se hvalila kvalitetnim i kulturnim programom, spala je na to da prikazuje golotinju radi boljeg rejtinga.

Naime, u dva sata iza ponoći, u rijalitiju „Veliki brat“ prikazan je jedan od blizanaca, Žarko Stojanović, kako se tušira potpuno nag.

Golotinja je dopuštena

Bez obzira na to što emitovanje sadržaja ovog rijlitija ide sa dva minuta zakašnjenja, gledaoci kraj malih ekrana imali su priliku da vide Žarkov polni organ.

Goran Karadžić, zamenik predsednika Saveta RRA, tvrdi da takav sadržaj nije zabranjeno emitovati posle ponoći.

- Nago ljudsko telo nije zabranjeno prikazivati ukoliko se program emituje iza ponoći. Ne smeju se emitovati masturbacija, penetracija ili seks, i u tim slučajevima bismo reagovali - rekao je Karadžić za Informer. Iako sadržaj koji je emitovan na Televiziji B92 nije protivzakonit, postavlja se pitanje moralne odgovornosti. Ova nacionalna televizija, koja se predstavlja kao stub urbane kulture dopustila je da zarad rejtinga pušta golotinju.

- Verovatno je po načelima televizije B92 i prikazivanje ljudi dok se tuširaju urbano - kaže Aleksandra Janković, psiholog i dodaje:

- Pokušavaju da se golotinjom takmiče s drugima. Krajnje neosnovano prozivaju Pink zbog šunda i kiča, a oni su sada mnogo gori od njih. Način na koji privlače publiku je tragikomičan. A ti blizanci su sociološki fenomen. Srbiju znaju samo iz pesama i kažu da smo ubijali svoje predsednike. To je strašno - rekla je Aleksandra.

Sa TV B92 kažu da je golotinja „demokratska tekovina“.

Nadmetanje seksom

- Svaki rijaliti šou, pa i ovaj, smatramo obeležjem urbane kulture i moderne komunikacije, a prikazivanje tuširanja na televiziji upravo je deo demokratskog nasleđa. Dokle god se takve scene prikazuju u primereno vreme, s adekvatnim oznakama i upozorenjima na sadržaj, smatramo da su gledaoci zaštićeni i poštovani. Osim toga, „Veliki brat“ je šou s tradicijom dugom 14 godina, što potvrđuje i činjenica da se do sada prikazivao na najprestižnijim kanalima u svetu - kaže za Informer pi-ar B92 Katarina Panić.

Peđa D Boj: Blizanci su moja kopija

Peđa D Boj, bivši učesnik „Velikog brata“, smatra da će blizancima ovo doneti popularnost, ali da su Žarko i Željko samo njegova bleda kopija.

- Ti blizanci nisu mi konkurencija, iako su mnogo mlađi. Važno je da sam ja bio prvi u pokazivanju „budale“ i drago mi je što su me sledili. Recite im samo da je to već viđeno i da su moja kopija. Čuo sam da neki političari kad se napiju vade „budalu“. To je postao opšti trend - rekao je Peđa D Boj.


Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi