Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Novinarka Nova.rs Suzana Sudar dobila priznanje za očuvanje kulture: Muzej grada Beograda proslavio 120. rođendan
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

23. 10. 2023.

Autor: Nova.rs Izvor: Nova.rs

Novinarka Nova.rs Suzana Sudar dobila priznanje za očuvanje kulture: Muzej grada Beograda proslavio 120. rođendan

Promocijom monografije, dodelom nagrada i zahvalnica, kao i ekskluzivnim predstavljanjem biste rimskog imperatora Marka Opelija Makrina koja je premijerno izložena u javnosti samo nekoliko sati, obeležen je 120. rođendan Muzeja grada Beograda u Resavskoj ulici 40 b.

Laureati za doprinos u očuvanju razvoja kulture sa kopijom dinara despota Stefana Lazarevića (kovano srebro) su Tamara Vučić, supruga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade zadužen za spoljnu politiku i bezbednost i ministar spoljnih poslova, Maja Gojković, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i Nataša Mihailović Vacić, gradska sekretarka za kulturu grada Beograda.

Nakon obraćanja nagrađenih, Jelena Medaković, direktorka Muzeja grada Beograda, izrazila je zadovoljstvo što je ovaj svečani događaj organizovan u matičnoj zgradi, Resavskoj ulici 40b, iako nije još uvek završena.

– Proslavu jubileja završavamo na našoj adresi i zgradi koja je dodeljena ustanovi 2002. godine. Nalazimo se na poslednjem koraku da rešimo sve probleme i da zgrada ponovo bude u funkciji gde ćemo da predstavimo najreprezentativnije u našoj umetnosti – rekla je Medaković i naglasila da će na ovom mestu biti izložena i najvrednija i najlepša dela nastala u rasponu od 8.000 godina.

Ona je istakla i da očekuju svetske eksperte koji će biti prisutni na svečanom otvaranju Muzeja.

Poseban događaj je bilo predstavljanje biste imperatora Marka Opelija Makrina u trajanju od četiri sata.

Nakon toga, direktorka Jelena Medaković uručila je zahvalnice saradnicima, među kojima su bili i brojni medijski poslenici. A jedno od priznanja dobila je i naša kuća, tačnije novinarka Kulturne rubrike portala Nova.rs i dnevnih novina „Nova“ Suzana Sudar i to za „očuvanje i razvoj kulture“.

Muzej grada Beograda je organizovao bogat program povodom “Prvih 120 godina”, koji je započeo  impresivnom izložbom u svom Salonu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi