Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Uručene nagrade Radio Beograda 2 „Zlatni mikrofon“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 10. 2023.

Izvor: Radio Beograd 2

Uručene nagrade Radio Beograda 2 „Zlatni mikrofon“

Na svečanosti održanoj u Kamenoj sali Radio Beograda u petak, 29. septembra, uručene su godišnje nagrade „Zlatni mikrofon" zaslužnim pojedincima za višegodišnji rad, stvaralaštvo, doprinos kvalitetu i slušanosti programa, kao i studentske nagrade „Neda Depolo", koje program kulture i umetnosti Radio Beograd 2 već 18 godina dodeljuje za kreativni doprinos radio-izrazu.

Nagrade „Zlatni mikrofon“ ove godine uručene su Nataši Raketić (Radio Beograd 1), Mirjani Nikić (Radio Beograd 1), Melihi Pravdić Hrustanbegović (Radio Beograd 2) i Radoslavu Ćiriću (Tehnika i produkcija Radio Beograda).

Laureatima je priznanje uručio direktor Radio Beograda Milan Nedić.

Posebno priznanje „Zlatni mikrofon“ uručeno je svetskoj operskoj zvezdi Željku Lučiću, koji je u čast 99. rođendana Radio Beograda prisutnima otpevao dve arije.

Prva Nagrada „Neda Depolo“ za najbolje studentsko radiofonsko ostvarenje uručena je, za delo “Sol Invictus”, Nataši Jevtić, studentkinji master studija na Odseku za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu, kojoj je uz Povelju Radio Beograda 2 pripalo i 1.000 evra iz Fonda „Neda Depolo“.

Drugu i treću nagradu dobili su studenti doktorskih studija kompozicije Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, Olga Janković za delo „Urobor“ i Matija Anđelković, za ostvarenje „Maska crvene smrti – Afterparti“.

Njima je nagrade uručila predsednica ovogodišnjeg žirija, rediteljka i profesorka Fakulteta dramskih umetnosti Ivana Vujić Kominac.

Voditelj programa u Kamenoj sali programa bio je Ranko Stojilović.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi