Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suspendovani direktor RTK2 za N1: Nikada neću cenzurisati, nisam još dobio obrazloženje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

02. 10. 2023.

Autor: Bojan Cvejić Izvor: n1info.rs

Suspendovani direktor RTK2 za N1: Nikada neću cenzurisati, nisam još dobio obrazloženje

Direktor RTK2, odnono drugog programa Radio-televizije Kosovo na srpskom jeziku, Željko Tvrdišić kaže za N1 da još nije dobio zvanično obrazloženje odluke o njegovoj suspenziji na toj televiziji, te da ne može da komentariše taj potez uprave.

Kako dodaje, zvanično je na bolovanju. Napominje i da je kratak komentar već ostavio na svom Fejsbuk profilu.

"Makar STRADAO, nikada neću cenzurisati sagovornike. Molim žeton analitičare da ne koriste google prevodilac. Obraz je golem kapital", napisao je na Fejsbuk i dodao kao ilustraciju značenje reči "stradati" iz rečnika.

Podsetimo, Upravni odbor Radio televizije Kosova (RTK) jednoglasno je odlučio da suspenduje Željka Tvrdišića , direktora zaduženog za drugi program te televizije na srpskom jeziku, a kako se navodi, odluka je doneta nakon detaljne analize u vezi sa emitovanjem hronike na tom kanalu 28. septembra.Odbor je analizirao izveštaje koje je RTK emitovala povodom sukoba u Banjskoj.

"Rukovodstvo RTK će izvršiti detaljnu analizu situacije i izveštavanja, kako bi se identifikovala sva moguća kršenja profesionalnih standarda i preduzele odgovarajuće mere za njihovo otklanjanje", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na RTK na srpskom.           

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi