Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

30. 09. 2023.

Autor: Kim radio Izvor: Kim radio

Suspendovan direktor RTK2 Željko Tvrdišić

"Upravni odbor Radio-televizije Kosova (RTK) je nakon ocene izveštaja koji je sačinjen povodom tragičnog događaja terorističkog napada srpskih paravojnih formacija u kojem je ubijen kosovski policajac, preduzeo nekoliko važnih mera da ispravi kršenje standarda profesionalnog izveštavanja", navedeno je u saopštenju dostavljenom medijima iz ove kuće. Direktor Tvrdišić je suspendovan na, za sada, 30 dana.

"Nakon detaljne rasprave i analize situacije u vezi emitovanja hronike na vestima RTK2 (kanal na srpskom jeziku) od 28. septembra 2023. godine, na predlog generalnog direktora, UO RTK je jednoglasno doneo odluku o suspenziji sa obavljanja poslova. na period od 30 dana direktora RTK2 Željka Tvrdišića", saopšteno je.

Dodaje se da će tokom ovog perioda rukovodstvo "izvršiti detaljnu analizu situacije i izveštavanja uopšte, kako bi identifikovalo sva moguća kršenja profesionalnih standarda i preduzelo odgovarajuće mere da ih ispravi".

"Isto tako, protiv svih pojedinaca uključenih u prekršaje profesionalnog izveštavanja biće preduzete i druge disciplinske mere koje su definisane zakonima i propisima po kojima RTK posluje", dodaje se.

"Odbor RTK-a nastavlja da podržava slobodu medija, profesionalizam i integritet nezavisnog izveštavanja, i odlučan je da obezbedi da sve akcije budu u skladu sa ovim principima, Zakonom o RTK i ustavnim duhom Republike Kosovo", zaključeno je u saopštenju dostavljenom medijima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi