Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Gimnazijalci iz Beograda i Sarajeva posetili redakciju Danasa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

29. 09. 2023.

Autor: V. A. Izvor: Danas

Gimnazijalci iz Beograda i Sarajeva posetili redakciju Danasa

Redakcija Danasa bila je domaćin učenicima i profesorkama Trinaeste beogradske gimnazije i Prve gimnazije Sarajevo, koji učestvuju u regionalnom programu razmena „Superškole“.

O tome kako je bilo pisati i izveštavati tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije devedesetih godina prošlog veka, antiratnoj orijentaciji Danasa, stanju u medijima u Srbiji i saradnji sa kolegama iz regiona, sa đacima su razgovarali glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović i novinarka i kolumnistkinja Danasa Safeta Biševac.

Program „Superškole“ u kojima učestvuju dve pomenute gimnazije sprovodi Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO), uz podršku GIZ-a i kancelarije EU.

Program pruža svim đacima, bez obzira na uspeh u školi, sredinu iz koje dolaze, etničku ili versku pripadnost, priliku za fizički susret i višednevni boravak sa vršnjacima iz druge etničke, verske ili kulturne zajednice, konfrontaciju mišljenja, sučeljavanje predrasuda i istinski utiče na rušenje stereotipa i barijera.

U okviru ovog programa razmene učenici Trinaeste gimnazije su od 24. septembra domaćini svojim drugarima iz Sarajeva, kod kojih su prethodno boravili u maju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi