Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Iza svakog "Lica ulice" krije se jedinstvena životna priča – brojni su razlozi za kupovinu časopisa
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 09. 2023.

Autor: Jelena Baranin Izvor: rts.rs

Iza svakog "Lica ulice" krije se jedinstvena životna priča – brojni su razlozi za kupovinu časopisa

Mnogi su čuli za Lice ulice, ali ne znaju kakve su to zapravo novine. Svaki prodavac tih novina ima zanimljivu životnu priču, ali nije to jedini razlog zbog kojeg bi trebalo da zastanete i kupite ovaj časopis. Nemojte se začuditi ako ovih dana među prodavcima sretnete i poznate glumce, pevače i novinare.

One koje ne možete, a da ne primetite na ulici su svakako glumci, muzičari, novinari - koji kako bi skrenuli pažnju na ove prodavce, ponovo sa njima prodaju novine.

"Dva su osnovna razloga zašto kupujete Lice ulice, pod jedan zato što na taj način omogućavate pojedincima da zarade nešto dostojanstveno u toku meseca, a drugi razlog je sadržaj pošto ovaj časopis ima nešto što ima smisla i ima nešto lepo da se pročita", rekla je Ana Đurić Konstrakta.

U prodaju Lica ulice uključila se i glumica Anđela Jovanović.

Svaki broj ima svoju temu i sve su društveno odgovorne. Ovoga puta bavili su se ekološkim – kako se boriti protiv ekološke anksioznosti, do klimatskih kriza, ali i pored odgovonih tema, u svakom broju možete pročitati i intervju sa prodavcima.

Njihov slogan je – čini dobro, čitaj dobro!

"Mi smo deo jednog svetskog pokreta koji se zove ulične novine i on je namenjen ljudima koji žele da rade, koji imaju potrebu da rade, a ne mogu iz različitih razloga ili su lišeni poslovne sposobnosti, invalidi ili su jednostavno stari i nemoćni, beskućnici. Znači to su ljudi koji žele da rade, nisu vidljivi na nekom tržištu rada i ne mogu da se zaposle ili vrlo teško i koji su u teškoj ekonomskoj situaciji u siromaštvu ili na ivici siromaštva", naveo je Miroslav Marinović, direktor i glavni i odgovorni urednik Lice ulice.

Svetlana Petrović ima 68 godina i, kako kaže, u trenutku kada su mnogi odustali od nje, ona je odlučila da se suprotstavi i stvari uzme u svoje ruke.

"Radim ovaj posao iz zadovoljstva, potreban mi je novac, a nije samo novac u pitanju, nego socijalizacija, druženje, kad mi neko uputi osmeh ja se obradujem", rekla je Svetlana.

Nije Svetlana jedina. Ima još 125 onih kojima sistem nije pronašao mesto iako su bili voljni da rade, ovaj časopis dao im je drugu šansu. Za 13 godina koliko postoji Lice ulice magazin je zaposlio više od 600 prodavaca.

Naša Ceca svakog meseca pravi svoju računicu, uglavnom proda oko 100 časopisa. Nju možete sresti na Dorćolu, u Knez Mihailovoj ulici, kod Radio Beograda i na Banovom brdu, kad je kod prijatelja. Ako vam je časopis skup, osmeh vas sigurno ništa ne košta, a Svetlana poručuje da je samo to dovoljno.

Osmeh i lepo štivo za trenutke odmora često nemaju cenu. Lice ulice za 300 dinara nudi oboje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi