Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor Gradskog odbora SNS-a u Vranju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

28. 09. 2023.

Izvor: nova.rs

NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor Gradskog odbora SNS-a u Vranju

Nezavisno udruženje novinara Srbije ocenilo je nedopustivim saopštenje Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Vranju, u kome se lokalni portal Vranjenews označava kao teroristički i izdajnički.

 "U saopštenju se neprimerenom retorikom širi verska, nacionalna i rasna netrpeljivost, a portal Vranjenews je optužen da je glasilo 'teroriste i ratnog zločinca Aljbina Kurtija' koji opravdava 'ubice Srba sa Kosova i Metohije'.

Povod za saopštenje je tekst koji je objavljen na sajtu vranjenews.rs pod naslovom 'Kurti objavio spisak zaplenjenog naoružanja, vozila i novca kod Banjske'"naveli su iz NUNS-a u saopštenju.

NUNS je osudio retoriku vladajuće stranke i smatra je neprihvatljivom, jer takva vrsta verbalnog napada na medij "direktno ugrožava bezbednost novinara i od njih pravi mete daljih napada".

"NUNS poziva Srpsku naprednu stranku da osudi saopštenje svog Gradskog odbora iz Vranja i ogradi se od ovakvog načina komunikacije, a GO SNS Vranje poziva da se javno izvini i suzdrži se od daljeg širenja mržnje", piše u saopštenju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi