Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Bela Korpa, nekadašnji novinar i urednik TVNS
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

13. 08. 2023.

Autor: RTV Izvor: RTV

Preminuo Bela Korpa, nekadašnji novinar i urednik TVNS

U Budimpešti je, nakon duge i teške bolesti, preminuo nekadašnji glavni urednik mađarske redakcije Bela Korpa. Rođen je u Senti 30. maja 1939.

Studije je završio na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, zatim je skoro čitavu deceniju radio kao novinar dnevnog lista "Mađar So". 1972. godine se zaposlio u Televiziji Novi Sad, gde je radio kao urednik dnevnika, urednik privredne rubrike i komentator.

Za njegovo ime se vezuje pokretanje emisije "Naš svet"(Világunk) iz koje je potom 1985. godine izrasla popularna emisija "Naši dani" (Napjaink). Od sredine osamdesetih godina je bio zamenik glavnog urednika, a potom od 1988. do 1990. godine glavni urednik mađarske redakcije TVNS.

Bio je zaljubljenik novinarstva i tenisa. Još i danas se vrti po društvenim mrežama njegov intervju sa Monikom Seleš, tada trinaestogodišnjom svetskom prvakinjom u svojoj kategoriji. Početkom devedesetih napušta TVNS. Nastanjuje se u Budimpešti i zapošljava se u tamošnjoj Duna Televiziji.

Rekreativno je do svojih poznijih godina igrao tenis i osvajao nagrade. Pamtićemo ga kao eminentnog i vrsnog novinara, kolegu, i kao prijatelja koji će nam veoma nedostajati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi