Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Mediji u Iraku umesto „homoseksualnost“ koristiće izraz „seksualna devijacija“
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

09. 08. 2023.

Izvor: N1

Mediji u Iraku umesto „homoseksualnost“ koristiće izraz „seksualna devijacija“

Irački medijski regulator danas je naredio svim medijima da ne koriste reč „homoseksualnost“ nego umesto toga izraz „seksualna devijacija“, objavio je regulator.

Iračka komisija za komunikaciju i medije saopštila je da je takođe zabranjeno koristiti izraz „rod“. Svim licenciranim telefonskim i internetskim kompanijama zabranjeno je korišćenje tih izraza u bilo kojoj od svojih mobilnih aplikacija.

Irak nije eksplicitno kriminalizovao homoseksualne odnose, ali moralne klauzule u kaznenom zakonu koriste se protiv LGBT zajednice.

Velike iračke stranke u poslednja dva meseca pojačale su kritike na račun LGBT prava, a zastave duginih boja redovno se spaljuju na protestim frakcija šijitskih muslimana koji su tako reagovali na nedavna spaljivanja Kurana u Švedskoj i Danskoj.

Više od šedeset zemalja sveta kriminalizuje homoseksualne odnose, a dopušta ih više od 130 država, prema internet stranici Our World in Data.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi