Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  United Media: Da nadležni otkriju ko stoji iza spota kojim se targetiraju novinari
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

01. 08. 2023.

Izvor: Danas

United Media: Da nadležni otkriju ko stoji iza spota kojim se targetiraju novinari

United Media najoštrije zahteva od nadležnih državnih organa da temeljno istraže i otkriju ko stoji iza najnovijeg spota koji se širi društvenim mrežama a u kojem se, između ostalih, targetiraju novinari i mediji N1, Nova i Danas.

U ovom, trećem po redu nepotpisanom spotu, ovi mediji su okarakterisani kao neprijatelji srpskog identiteta i kulture, odnosno pripisana im je navodna namera zatiranja srpskog naroda i mešanja u političke procese u Srbiji.

Mediji koji godinama predano rade u interesu građana Srbije, izveštavajući ih nepristrasno i objektivno i pružajući im pravo na informaciju i kritičko razmišljanje sada su optuženi za antisrpsko delovanje Novinari N1, Nove i Danasa zbog ovakvih i sličnih kampanja u kojima se šire lažne tvrdnje mogu biti izloženi zastrašivanju, pritiscima i čak fizičkim napadima, što predstavlja grubo kršenje njihovih osnovnih ljudskih prava.

United Media će se obratiti svim nadležnim državnim organima i iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva, uključujući kako tužbe, tako i krivične prijave, kako bi zaštitila svoje novinare i partnere, te i javnim putem poziva nadležno tužilaštvo da reaguje i da javnost obavesti ko stoji iza ovih pretećih objava.

Samo promptna reakcija šalje jasnu poruku da se nasilje i pretnje novinarima neće tolerisati, i da će svaki pokušaj ugrožavanja njihovih sloboda biti sankcionisan.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi