Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem, pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

17. 07. 2023.

Izvor: Beta

Jedini LGBT+ magazin u Srbiji pred gašenjem, pokrenuo kampanju prikupljanja sredstava

- LGBT+ magazin Optimist saopštio je da je zbog "finansijskih problema" pokrenuo kampanju za prikupljanje sredstava kako bi se obezbedilo milion dinara za štampanje magazina u narednih godinu dana.

U saopštenju su naveli da se kao jedini LGBT+ magazin u Srbiji nalaze "pred gašenjem"."Lošoj finansijskoj situaciji najviše je doprinelo konstantno ignorisanje od strane marketinških agencija koje nemaju sluha za manjinske medije, ali i Pravilnik o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja kojim se kroz projektno finansiranje ne mogu više pokrivati troškovi štampe, promocije i distribucije", stoji u saopštenju.

Prvi broj Optimist magazina objavljen je u junu 2011. godine i od tada redovno izlazi svaki drugi mesec sa ciljem da pruža podršku, informacije i inspiraciju za LGBT+ zajednicu

.Optimist magazin je neprofitni magazin koji se besplatno distribuira u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji, dok je u PDF formatu dostupan na sajtu www.optimist.rs.

Komentari (1)

ostavi komentar
pon

17.07.

2023.

Јадранка Нићин [neregistrovani] u 15:59

"Оптимист" пред гашењем?

Па не могу да верујем, поред толиког броја ове заједнице?!
Наравно да штампање било којег гласила - кошта, то једва издрже и велике медијске куће, код нас и у свету.
Проблем превазилазе онлајн издањима, чије читање или преузимање наплаћују.
Разумније би било да се часопис "Оптимист" не дистрибуира бесплатно, већ да се продаје чланству и заинтересованима, кроз куповину или претплату.
О томе је требало да размишљају још 2011., дакле, нису могли да крену у овај посао а да нису добро утврдили финансијски оквир, основу сваке активности.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi