Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Ambasador Mađarske posetio redakciju „Politike”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 07. 2023.

Autor: R.P. Izvor: Politika

Ambasador Mađarske posetio redakciju „Politike”

Jožef Mađar, ambasador Mađarske u Srbiji, koji je stupio na dužnost početkom godine, posetio je juče redakciju „Lolitike”.

U neformalnom susretu iskusnog diplomate i urednika našeg lista razmenjena su mišljenja o brojnim aktuelnim temama iz sveta i našeg regiona, kao io odnosima Beograda i Budimpešte, koji su na istorijski najvišem nivou u ovom trenutku.

Ambasador Mađar, glavni i odgovorni urednik našeg lista Marko Albunović i njegova zamenica Biljana Baković razgovarali su, između ostalog, o problemima migrantske krize i koordiniranim aktivnostima Srbije i Mađarske na suzbijanju ilegalnih migracija, kao io privrednom i infrastrukturnom povezivanjudve zemlje.

Njegova ekselencija Jožef Mađar je govorio na dobrom srpskohrvatskomjeziku (budući da se jezik tako zvao kada ga je učio, da je više godina službovao u Hrvatskoj i da je dugo radio sa zemljama bivše SFRJ) o iskustvima njegove domovine kao članice EvropSke unije, o privrednom zamahu Mađarske, ali io evropskim iskušenjimazbogratau Ukrajini.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi