Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Izložba „Moja Bosna“ u Endžio HAB-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

04. 07. 2023.

Autor: K.D. Izvor: Danas

Izložba „Moja Bosna“ u Endžio HAB-u

Izložba ratnih fotografija „Moja Bosna“ i promocija istoimene foto-monografije, užičkog foto-reportera Miloša Cvetkovića Cveleta, u izdanju nemačke organizacije forumZFD, predstavništvo Beograd, biće upriličena u utorak od 18 sati u galeriji „Endžio HAB“, Dobračina 4.

Knjiga i izložba „Moja Bosna“, autora Miloša Cvetkovića Cveleta je priča o ratu u Bosni i Hercegovini, tj. onim njegovim delovima koje je Miloš Cvetković svojim fotografskim hodočašćima uspeo da obuhvati.

Njegove fotografije pokrivaju razdoblje od 1992. do 1995. godine i to pre svega istočnu, zapadnu i centralnu Bosnu, ali u knjizi se nalazi i nekoliko fotografija iz Crne Gore i Hrvatske, gde je deo ljudi iz Bosne i Hercegovine završio kao izbeglice, kao i Srbije, gde su završili kao zarobljenici.

“Jer pogled je ledio slike da bi pamtio! Takve su fotografije, takav je pogled zaledio Miloš Cvetković, dajući vidu nezaborav, i to tolike jačine da svaki osvrt na njih jest aktivacija mojeg duboko skrivanog PTSP-a. Rat se ne može preživjeti netaknut, rat je uzidan u oči nove generacije (mojeg đeteta) i precizan je slikopis Cvetkovićevog tkanja po viđenom. Nema nekažnjeno viđenih užasa, nema zaborava za jednom pogledani jad i bijedu ljudsku“, kaže u uvodnom tekstu monografije Darko Cvijetić.

Na otvaranju će govoriti autor fotografija Miloš Cvetković – Cvele i urednik knjige i izložbe Slaven Rašković.

Izložba je otvorena do 11. jula od 12 do 18 sati.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi