Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Danijela Davidov Kesar dobitnica „Simensovog” medijskog priznanja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

14. 06. 2023.

Autor: Dejana Ivanović Izvor: Politika

Danijela Davidov Kesar dobitnica „Simensovog” medijskog priznanja

Proglašenje najboljeg novinarskog priloga u centralnoj i istočnoj Evropi, na kojem će učestvovati i naša nagrađena novinarka, biće održano 15. juna u Beču.

Prva faza regionalnog takmičenja „Siemens Media Award 2023”, u kojem su učestvovali novinari i kreatori digitalnog sadržaja u sedam država centralne i istočne Evrope, završena je proglašenjem najboljih autorskih radova na temu „Tehnologija sa svrhom” u svakoj od zemalja učesnica.

Ovogodišnja pobednica u Srbiji je novinarka dnevnog lista Politika Danijela Davidov Kesar, sa tekstom pod nazivom „Roboti postaju saradnici u operacionoj sali”. Ona će zajedno sa svojim kolegama, novinarima-pobednicima iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Poljske, Slovačke i Slovenije, učestvovati u izboru najboljeg novinarskog priloga u centralnoj i istočnoj Evropi, a proglašenje regionalnog pobednika biće održano 15. juna u Beču.

– Kvalitetno novinarstvo igra ključnu ulogu u izveštavanju o modernim, inovativnim i „tehnologijama sa svrhom” koje su donele revoluciju u našem poslovanju i svakodnevnom životu. Kroz dubinsko istraživanje, precizno izveštavanje i objektivnu analizu, novinari pomažu javnosti da shvati važnost tehnološkog napretka i da je pripremi za budućnost koja kuca na naša vrata.

 Oni su most između naučnog napretka i šire javnosti, prevodeći stručne teme u pristupačne informacije koje promovišu razumevanje, inspirišu akciju i podstiču dalje promene. Upravo zato ovo takmičenje, koje već tradicionalno organizujemo, ima veliki značaj za nas, jer u medijima i kreatorima digitalnog sadržaja vidimo naše partnere u promovisanju ključnih vrednosti, veština i tehnologija za budućnost – istakla je Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u kompaniji „Simens Srbija”.

Regionalna ceremonija proglašenja pobednika biće održana 15. juna u Beču, a pobednika očekuje nagradno putovanje na Salzburški festival u Austriji za dve osobe, gde će osim umetničkog sadržaja imati priliku da se upozna i sa tehnologijama koje se nalaze iza bine.

– Razvoj tehnologija i digitalizacija donele su napredak u svim sferama života. Ali, čini se da su u medicini doživele pravi procvat. Razvojem uređaja poput magnetne rezonance, skenera i digitalnog rendgen aparata došlo je do bržeg i boljeg puta u postavljanju dijagnoze mnogih bolesti, ali se dosta uradilo i na polju rehabilitacije uz pomoć savremenih tehnoloških sistema, kao i u telemedicini.

Međutim, budućnost nam donosi sve veći razvoj robotike koja najveću namenu ima u hirurgiji i zahvaljujući kojoj će mnogi životi biti spaseni. Upotrebom robota smanjuje se mogućnost ljudske greške na minimum, više operacija može da bude urađeno, bolji je postoperativni tok... Zbog toga su robotski sistemi tehnologija sa svrhom u pravom smislu te reči. To je tema mog teksta koji je nagrađen. Hvala kompaniji „Simens” i stručnom žiriju, kao i mom listu „Politika”, koji novinarima pruža mogućnost da se bave i informativnim i edukativnim temama koje imaju veliki značaj za život građana – naglasila je Danijela Davidov Kesar.

Priznanje za najbolji medijski prilog u Srbiji našoj novinarki su dodelile Medeja Lončar, direktorka „Simensa” za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju, i Jovana Vukotić, rukovodilac korporativnih komunikacija u toj kompaniji.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi