Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Petković osudio maltretiranje Živojina Rakočevića u Preocu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

12. 05. 2023.

Autor: Fonet Izvor: Danas

Petković osudio maltretiranje Živojina Rakočevića u Preocu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da je nedopustivo i sramotno maltretiranje koje je do zuba naoružana Kosovska policija sprovela u Preocu nad novinarom i predsednikom Udruženja novinara Srbije Živojinom Rakočević i urednikom književnih programa Doma kulture „Gračanica“ Žarkom Milenkovićem.

„Njih je pola sate pre ponoći na kružnom toku u Preocu, nedaleko od Gračanice zaustavila grupa policajaca sa pancirima i oružjem, izvukla ih iz automobila, koji su detaljno pretresali, grubo se prema njima ophodila, udarala ih po nogama, a na pitanje Rakočevića i Milenkovića da li postoji neko u redovima jedinice ko govori srpski jezik, dobili su odgovor na albanskom povišenim i grubim tonom“, kazao je Petković.

On je u pisanoj izjavi naveo da su policajci odbili da se legitimištu i ostave svoj policijski broj.

„Ovo je još jedan primer represije i odmazde koju nad srpskim narodom u pokrajini sprovodi režim Aljbina Kurtija, a kojeg nisu pošteđeni ni novinari, ni radnici u oblasti kulture“, istakao je Petković. Petković je rekao da su se tim povodom Rakočević i Milenković obratili misiji OEBS, ambasadama SAD i Nemačke na Kosovu i Policijskom inspektoratu Kosova, ali da nikakav odgovor nisu dobili.

„Iz svega navedenog evidentno je da na Kosovu i Metohiji diskriminacija zamenjuje zakon, pravo i pravdu kada su Srbi u pitanju“, kazao je Petković i dodao da će o svim etnički motivisanim incidentima i napadima na Srbe na Kosovu detaljno govoriti i tokom predstojeće runde dijaloga u Briselu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi