Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Olivera Zekić za N1 o uznemirujućem snimku na Hepiju: Prijavite REM-u
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

10. 05. 2023.

Autor: Nikola Kojić Izvor: N1

Olivera Zekić za N1 o uznemirujućem snimku na Hepiju: Prijavite REM-u

Predsednica Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić nije želela da za portal N1 komentariše emitovanje uznemirujućeg snimka tokom gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Hepi, uputivši nam savet da se, ukoliko smatramo da je puštanjem videa prekršen zakon, obratimo stručnoj službi REM.

„Upravo zbog tragedija koje su se dogodile pre nekoliko dana, i zbog šoka u kojem je društvo, mislim, i lično ću tako da se ponašam, da treba, bar na izvesno vreme, da se manemo javnog iznošenja svojih stavova, komentara, impresija, imaginarija, i da, umesto njih potražimo odgovore od nadležnih“, navela je Zekić u pisanom odgovoru na molbu portala N1 da prokomentariše emitovanje video-snimka mladića koji puca iz snajperske puške.

„U skladu sa tim, pošaljite prijavu REM-u, navedite koji članovi zakona su moguće prekršeni i naša Stručna služba će vam brzo odgovoriti. Bolje je da to saznate, nego šta ja o svemu mislim“, poručila je Olivera Zekić.

Podsetimo, na televiziji Hepi, koja ima nacionalnu frekvenciju, u ponedeljak je prikazan video-snimak mladića koji puca iz snajperske puške, za koji predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da ga je gledao trinaestogodišnji K. K. koji je prošle srede u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” ubio osmoro učenika i školskog čuvara.

„Teško je pronaći uzročnu vezu, ali ovo je ono što je nesumnjivo gledao dečak-ubica. Sad se postavlja pitanje kako da regulišemo ove sadržaje, to je pitanje za budućnost, pre svega“, istakao je Vučić nakon emitovanja uznemirujućeg snimka.

Komentari (1)

ostavi komentar
sre

10.05.

2023.

Zale [neregistrovani] u 19:54

A višnja?

Dragi UNS-e, čiji sam član bio od 1976. do 1993. godine, obrati pažnju na višnju aranđelović, osobu koju ste vi predložili u ovaj i ovakav REM. I koja je, naravno, u Skupštini porihvaćena i imenovana.
Da zanemarim ovu nesrećnu oliveru zekić, ali nije ona jedina i jedna članuca REM.
I vi ste predlaganjem ove nesrećne višnje aranđelović, vaše članice, u REM, a za visoku mesečnu apanažu (od novca svih nas) o kojoj - ali kao plati za rad (a aranđelović i ostali članobvi REM ništa ne rade, naprotiv - ruše ovu državu, što ja mislim), 80% ljudi u Srbiji može samo da sanja - došrineli ovoj opštoj društvenoj i državnoj nesreći u Srbiji.
Razmislite! Reragujte, ako možete. Oglasite se bar... velika sramota najpre za vas kao udruženje, a za REM je već poznato.
Bilo bi lepo i korektno da objavite ovaj komentar.

Odgovori

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi