Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Sedamnaest godina Regionalne informativne agencije Jugpres
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

08. 05. 2023.

Autor: Beta Izvor: Beta

Sedamnaest godina Regionalne informativne agencije Jugpres

Regionalna informativna agencija Jugpres (JUGpress) obeležila je 17 godina rada, a prvi tekst objavljen je na današnji dan 2006.

"U ovih 17 godina stala je priča o borbi lokalno-regionalnog medija da opstane držeći se nepokolebljivo u svom izveštavanju principa profesionalizma, poštovanja etičkih kodeksa i isključivo i jedino u interesu javnosti i građana i građanki", navela je ta agencija.

Naveli su da su za sve godine postojanja "pretrpeli svašta" i da je najveći uspeh to što još uvek postoje, podsećajući na različite pritiske, pretnje i tužbe, posebno beogradske kompanije "Milenijum tim" zbog izveštavanja sa konferencije za novinare jedne opozicione stranke.

Jugpres je prva agencija osnovana van Beograda sa namerom da se bavi regionalnim temama i

objavljuje tekstove na srpskom, albanskom, romskom i bugarskom jeziku .

Njeno sedište je u Leskovcu, prati dešavanja na jugu Srbije sa posebnim akcentom na Bujanovac, Preševo i Medveđu, na Kosovu i Metohiji, na severozapadu Severne Makedonije, ali i u širem regonu.

Dodali su da ta agencija ima jasnu uređivačku politiku koja se zasniva na poštovanju svih profesionalnih i etičkih standarda, na tačnim, proverenim i pouzdanim informacijama, netabloidnom novinarstvu i radu isključivo u interesu javnosti.

Osnivač Jugpresa je nevladina organizacija Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi