Naslovna  |  Aktuelno  |  Vesti  |  Preminuo Slobodan Boban Radovanović
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Vesti

03. 05. 2023.

Autor: RTS Izvor: RTS

Preminuo Slobodan Boban Radovanović

U Beogradu je posle kraće bolesti, preminuo naš kolega i prijatelj Slobodan Boban Radovanović. Rođen je 1945. u Beogradu. Završio je Fakultet dramskih umetnosti, odsek Produkcije.

Na početku karijere radio je kao dopisnik Radio Beograda iz Rima, a u tadašnju Televiziju Beograd prelazi 1983. Tu će potom, u Programima za kulturu i Igranom programu, decenijama davati doprinos kvalitetu emisija koje su bile prepoznatljivi segment sveukupnog programa naše kuće.

Novembra 1993, na redakcijskom sastanku gde je trebalo odlučiti o imenu nedeljnog kulturnog magazina koji je Redakcija za kulturu tada pokretala, svi prisutni urednici i novinari imali su poneki predlog. Na kraju je Boban Radovanović tiho izgovorio svoj predlog: Metropolis. Naredne 23 godine, do 2016 i kraja emitovanja, najprepoznatljivija emisija te redakcije nosila je to ime.

U proleće 1999, tokom bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO saveza tokom kojeg je, prilikom napada na našu kuću, život izgubilo naših 16 kolega, Boban Radovanović je, iako na mestu glavnog producenta Redakcije za kulturu, radio organizatorski, kao uostalom i bilo koji drugi posao vezan za realizaciju Metropolisa i svih drugih emisija redakcije. Na začuđena pitanja urednika i novinara otkud on sad na takvom zadatku, govorio je mirnim glasom da u ovakvim trenucima „svi treba da radimo sve što umemo“.

U penziju je sa Radio-televizije Srbije otišao 2011. godine.

Među onima koji su sarađivali sa njim, Slobodan Boban Radovanović ostaće upamćen po vedrini i visokim profesionalnim sposobnostima koje su mu omogućavale da u svakoj situaciji iznađe najbolje rešenje. Boban je bio dobri duh Redakcije za kulturu i umetnost.

Datum i mesto sahrane Slobodana Bobana Radovanovića biće naknadno objavljeni.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

ostavi komentar

Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.

Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove UNS-a.

Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu unsinfo@uns.org.rs

Saopštenja Akcije Konkursi